Between the rides,  Katja om cykel,  Livsstil

Tisdagssnack om bebis, skivis och cross…is

Ja, jag tycker det är skitnajs att nöta monark inomhus i tjugo+ grader. Not. Men snart flyttar den ut på balkongen (maskiner ute fortfarande)

Småpojkar i solhatt är typ det gulligaste som finns, speciellt om de heter Iiivar

Ridepreppin like a pro

Hej från värmeböljan Västerås och dess solstingade invånare Katja och hennes däckade förstfödde. Vi har varit på årets första picknickplaydate – i det gröna! på filtar! härligt! – och det vart nog lite för mycket för Plutten med både det spralliga bebissällskapet och alla de nya sommarfärgerna och sommarljuden och så värmen på det förstås. Jag har nog aldrig hällt i Ivar så mycket rent vatten som idag. Först drack han sitt ”bamsevatten” (vatten ur sin flaska med bamsemotiv) för att sedan gå på min Bianchi-bidon jag har alltid med mig i skötväskan (typ enda Bianchi-prylen jag äger? Beställde ju en urläcker Bianchi-tävlingsracer ungefär samtidigt som jag blev gravid, var lite lagom svettitt och liiite tråkigt att avblåsa köpet utan att berätta varför för jag var ju så tidigt gången ännu).

I övrigt längtar jag till hösten eller i alla fall till kvällarna i slutet av augusti för ni vet vad jag tycker om detta vädret. Bra, då har vi avklarat detta för ni är säkert jättejätteglada över att det är äntligen varmt och det unnar jag er.

På tal om att unna sig. Jag funderar på att unna mig skivbromsar på min nästa cross. Alltså jag vet att skivbromsar är det enda alternativet i mångas ögon men jag typ, gillar fälgisar. Gillar bromsplaneringen (sjukt jag vet men så är det), gillar liksom känslan. Ogillar dock att och när de slits och så är det förstås bromsverkan aldrig hundraprocentigt beräknerlig. Äsch, är väl bara en envis nostalgiker. Typ som de som envisas med att köra tekniska mountainbikelopp på gamla odämpade stålcyklar. Nu är jag i och för sig typen som gärna kör det mesta på en odämpad cross eller racer så jag förstår dem men det blir inte skönare för det.

Och skönt måste det bli – för den cykeln som kommer att ersätta min Ridley (RIP) måste vara top notch för den ska real shit-tävlas på i höst.

Jo, jag går i cykelköpartankar nu. Har börjat sakna att äga och cykla på en cross något enormt. Extra svårt är det nu när vi bor praktiskt och närmare ”landet” så jag faktiskt kan sticka ut och cykla med Ivar – förutom att jag inte har en cykel att cykla ut på (vill inte guppa på MTBn med aerovagnen, och så är det bökigt att fixa adapter till Thule-kopplingen). Jag hoppas innerligt att Tre Kronor ersätter mig rättvist för den stulna cykeln.

Jag har några cyklar jag har sett ut. Lätta, styva och stygga. Med racig sittställning seat post sky high since forever (citat Lea) men rätt kort överrör. För det är så jag trivs. Ryggen som en liggande C. Eller snarare G? Eh ni fattar, inte som ett liggande I i alla fall.

Fan nu borrar grannen i väggen just när Ivar behöver sova av sig playdateruset som mest. Jag svär alltså, nästa bostadsanhalt blir ett torp i den mörka bergslagsskogen. Nära en iskall tjärn. Inga grannar*

Det blir förstås egna inlägg om crossvalet.

Puss

Katja

(ok skojar, skulle typ dö understimulans- och bilburenhetsdöden, stuga är mysigt när man vet att man alltid kan dra därifrån)

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.