Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Katja kör landsvägKatja kör MTBKatjas proffscirkus

Idag är en maxad cykeldag – missa inte!

Idag är en maxad cykeldag – missa inte!

God torsdagsmorgon kära läsare! Vet ni vad det är för en dag idag? (förutom att vi är lediga vilket är en fullträff i sig och jo, även en mammaledig person känner av det eftersom hennes bättre hälft är ledig då med)

Det är ju dagen då minst tre braiga cykelsaker händer. Och här kommer dem – i inbördes ordning. För idag ska…

MTB

– jag och Jonas rejsa ihop! Eller ihop och ihop, han kör i herrklassen och jag i damklassen men det blir ju ändå lite ihop virtuellt i alla fall. Jonas är ju sedan ett tag anmäld till Ottarsloppet – ett Cykelvasan-seedande mountainbikelopp på/vid Vendelåsen utanför Uppsala. Jo, det är visst något med oss och åsarna… Hur som. Igår kväll när jag satt och värmedeppade (förlåt förlåt men det är tufft för mitt psyke just nu) så föreslog Jonas att jag också kunde ta och köra. Why not? Det kommer att bli en tuff historia eftersom jag kommer att cykla just när det är som varmast men äsch, jag är så glad över att få cykla så jag bryr mig inte. Ba att ha dubbla vätskeersättningar i flaskan och hälla lite vatten över skallen så. Har ändå inga krav på mig.

LVG MOTION

– roadie-västeråsarna och de besökande få cykla av sig snyggt och säkert under det traditionella Västeråscykeln. Citerar mina egna ord från VCK:s hemsidaVårt natursköna motionslopp Västeråscykeln 2018 genomförs traditionsenligt på Kristihimmelsfärdsdagen som i år är den 10 maj. Start och mål på Bondtorget i Västerås. Det bjuds på tre olika sträckor. Mastergrupper (ledarledda grupper) finns för ett antal olika nivåer. Läs mer om loppet här. Jag och Ivar kommer förbi en sväng på morgonen och fotar på beställning lite mingel och cykling. Ses en sväng där alltså vid nio-snåret och P.S. har ni tur så kanske ni får cykla med Anna eller någon annan av mina ledarvänner som tar hand en av mastergrupperna imorgon D.S.

LVG UCI

– crème de la crème – alltså landsvägsvärldseliten – avgöra om segern i den första etappen i Tour of Uppsala. ToU är ett nystartat lopp av organisationen bakom det anrika Skandisloppet (och herrarnas Scandinavian Race på lördag, heja coach Tony och grabbarna i Valhall). Jag tycker att alla ni som inte har något eget viktigt för er ska ta er till Uppsala imorgon och på fredag och heja på vårt svenska superlandslag som nu kommer att rejsa på hemmaplan efter den grymma vinsten i Gracia Orlová. Tempo och linje imorgon, längre linje på fredag. Kom och heja!

Och följ och heja på landslaget här:

Sara Olsson

Emilia Fahlin

Clara Lundmark

Alexandra Nessmar

Ida Erngren

Alice Andersson

Så, nu kör vi dagen. Låt vindarna och däcktrycket vara med oss och med dem vi hejar på. Puss.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.