Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Katja om cykel

En knippe cykelnsdagpresenter från mig till dig.

En knippe cykelnsdagpresenter från mig till dig.

Grattis på Cykelns Dag, cyklister och cyklarna våra! Tänk om vi svenskar skulle ta och slå världsrekordet idag? Hur ballt vore inte det? In på cykelnsdag.com och bidra med din runda, kort som aslång. Alla kilometer räknas.

Själv försöker jag att inte vara bitter här. Gårdagens solsvettiga promenaderier i vackra grannstaden Örebro (jobbade, dinerade, drack siciliansk öl etc.) resulterade i blåsor – nu öppna, voilà – på insidan av mina fötter. Idag kan jag knappt gå mellan skrivbordet och småätarkylen, än mindre cykla annat än armcykel som jag dessvärre inte har. Kollektivt synd om mig, tack tack.

Vill dock ändå fira Cykelns dag med att utdela lite klappar i form av några av mina cykliga guider, framtagna utifrån min egen och mitt cykelnätverks erfarenhet och research. Som vanligt gäller en lagom balans mellan seriositet och självdistans okay?

Till dig med respekt för sporten™ ger jag denna:

Min bästa guide till benrakning för cyklister

Till dig som vill hitta mod och verktyg för att hitta nya stigar eller (o)vägar ger jag denna:

Mod, nyfikenhet och planering – min praktiska guide till att finna nya vägar/stigar.

Till dig som vill föra över din cykelkärlek till ditt barn ger jag denna:

Guiden för dig som vill lära ditt barn cykelkärlek

Till dig som inte alltid kommer i mål på motionslopp och race ger jag denna:

DNF – en överlevnadsguide

Till dig som vill ge din älskling en upplevelse med hjälp av fantasin och cykeldatorn ger jag denna:

Vill du överraska din favoritcyklist? Sno hennes cykeldator

Till dig solskenscyklist som ibland ändå måste eller vill ut i regnet och trampa säkert ger jag denna:

Min bästa guide till säker och rolig cykling i regnet

Till dig som har precis upptäckt glädjen med landsvägscykling ger jag denna:

Tre grundläggande träningsråd för dig som är ny inom landsvägscykling

Till dig som är mån om både plånboken, planeten och cykelglädjen ger jag denna:

Min ovärderliga guide till ett billigare och roligare cykelliv

Till dig som behöver finna en plats där du törs övervinna dina rädslor ger jag denna:

Here is where no fear is (om min lilla modiga vägtutt)

Till dig som vill njuta både av aerodynamiken och av erotiken ger jag denna:

Sexliv vid cykelliv – fördelar och nackdelar

Till dig som vill glädja en annan cyklist ger jag denna:

Ett gäng sätt att glädja en cyklist på

Och till dig som vill greja cykel- och livets backar ger jag denna:

12 tips inför Rapha 12 Hills (eller någon annan backig utmaning)

Puss och ha en underbar Cykelns Dag!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.