Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Morgon folks! Tisdag va, veckans roligaste dag? Not. Möjligen om man har #tisdagsintervaller att se fram emot men det har ju inte alla av oss just nu. Nåväl – här kommer ett gäng sätt för dig oavsett vem du är att glädja en cyklist på. Så förgyller vi denna tisdag också. Vi kör, så glädjer du en cyklist…

…som folkvald beslutsfattare

Ta cyklisters rapporter om incidenter, dålig infrastruktur och allehanda hot från kriminella (att hota någon är ett brott) bilister och gevärsgubbar i skogen på allvar. Gör lagen tydligare och planera och faktiskt bygg gatorna tryggare för cyklisterna! Metoderna finns. Ta fram viljan också.

…som icke-cyklande partner (eller kompis)

Visa intresse i och förståelse för ditt kärleksobjekts intresse. Även om det ter sig helt obegripligt hur en vuxen person kan sätta på sig löjligt tighta och löjligt dyra syntet- och ylleplagg, trampa omkring i något murrigt skogsområde för att komma hem skitig och med något galet i blicken och revor i de löjligt tighta och löjligt dyra plaggen – ja även om det känns som att denna person föredrar sitt galenskap framför er relation så är det inte så. Tvärtom – låt henne/honom vara lycklig på sitt sätt då och då så kommer lyckan att spilla över på ert förhållande över lång tid. Jag lovar!

som cyklande partner

Hur ofta skippar du din egen träning till förmån för din partners? Det är vanligt att paren där båda tränar passar på att träna ihop och där den starkare (oftast mannen) drar den svagare (oftast kvinnan), gärna med förklaringen att “det är viktigt att träna på att ligga på rulle också”. Visst, det är viktigt. Men att ibland få vara den som drar och visar vägen är minst lika viktigt, om inte annat så för självkänslan – speciellt hos den som annars är van att ligga och kämpa på bakom. Rannsaka dig själv – är det verkligen omtanken om hennes “rulle-teknik” eller din otålighet som gör att du vill ligga framme och dra hela tiden? Gör din cykelkärlek glad – föreslå och genomför en tur där hon/han får både välja rutten och sätta tempot. Så får du en glad, självständig och trött partner att krama om i slutet.

som medcyklist…

Dra dig inte från att ge den simplaste men också den finaste komplimangen man kan ge en cyklist: “Vad stark du är/har blivit/håller på att bli”. Stark är ett så kraftfullt, peppigt laddat ord!

som äldre funkis på ett lopp…

Även om du har varit med i huuundra år och vet precis hur saker och ting ska göras – våga ge beröm till de yngre som engagerar sig. Även om de gör så många himla fel, suck. Kom ihåg att även du var yngre och osäkrare en gång i tiden. Klappa de yngre på axeln och håll igen på spydigheterna och den icke-konstruktiva kritiken. Det är ju trots allt tack vare den yngre generationens cyklande och arrande som du får tillfällen att glänsa som världens bästa äldre funkis än idag. Aight? Så glädj en funkiscyklist – våga ge henne/honom beröm.

som försäljare i cykelaffären

Ställ frågan om hur många cyklar personen som ska handla, redan äger och hur och var hon/han föredrar att cykla. Märkligt nog får man sällan den frågan. Istället brukar de flesta försäljare utgå från att man inte äger någon cykel idag och att man är helt lost. Glädj en cyklande kund – underskatta inte hennes pålästhet! Fråga vad hon vill ha i en cykel och utgå därefter.

 som caféägare/cafébiträde

Som caféanställd behöver du förstås inte älska cyklisterna. Men om du älskar att få många betalande kunder så är cyklistkärlek den rätta vägen att gå. Lassa upp lite större portioner – investera i en cykelpump att langa fram vid behov (Biltema har billiga!) – brygg lite extra starkt kaffe och fråga gärna var vi har varit och vart vi ska efter fikat. Det sistnämnda brukar göra susen för humöret!

som cykel

Ge fan i att låta knackigt “någonstans runt vevpartiet”. Glädj cyklisten – håll dig hel och måste du paja, gör det en del i taget ok? Så blir både cyklistpsyket och plånboken gladare.

Puss och ha en underbar tisdag!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

4 kommentarer

  1. Om man ligger på olika nivåer som man oftast gör när man trampar ihop med sitt hjärtats val, en träningsmetod som man då kan tillämpa under rundan, det är att “katapulta” fram sin partner, (hon håller hela tiden god fart), man kommer bakifrån i skaplig hastighet och knuffar/skjuter framför sig partnern, sprinta/jaga ikapp, knuffa,sprinta,, repetera 5-10ggr, man är hela tiden tillsammans, och säkerställer att båda maximerar passet oavsett nivåskillnad, win win.

    1. Ja absolut, finns många bra metoder. Fast min tanke var mer att låta HENNE lägga ribban för passet, dvs. “offra” sitt maxande för en ggs skull. Kan rekommenderas med jämna mellanrum :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.