CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Katja kör MTBKatja reser

Min semesteratlas.

Min semesteratlas.

semesterkartanpng

Hej. Eftersom jag farit hit och dit under min semester så kan jag tänka mig att det är rörigt för er. Därför har jag knåpat ihop en specialatlas med mina vägstopp och kort förklaring för varje punkt så att ni hänger med i svängarna. Semestern började egentligen i Sunne i Värmland med Masters-SM där jag dog värmeslagsdöden under tempot och levde livet under linjet. Men jag glömde rita in Sunne på atlasen förlåt :( Vi börjar istället med att utgå från hemma nämligen

1. Västerås i Mälardalen

Västerås är ju staden där jag bor. Min semester började och avslutades i Västerås men inte hann jag hänga så mycket hemma – vilket är precis som jag vill ha det under semestern! Jag vattnade blommorna hejdå, packade ner racern och resväskan i bilen och drog med mig Jörgen till Cykloteket där vi inhandlade en finfin Trek Émonda till honom. Samt lite annat också förstås för på kvällen skulle vi till

2. Byn Modane i södra Frankrike

Fast ärligt talat så var det inte meningen att vi skulle just dit från början. Jag hade tänkt mig nåt annat ställe (”äsch vi tar nåt högt och mastigt i Alperna bara”) men nånstans på den skånska motorvägen läste jag i Bicycling var de nästsista Touren-etapperna skulle gå och så bestämde jag mig bara – klart vi skulle köra de stigningarna! Och så blev det också. Körningstiden t/r blev typ två dygn och så två dagars finfin cykling på det. Jag fick ihop 4500 höjdmeter och blev med St Jean-Michel du Maurienne de Col de Croix de Fer. Läs om äventyren här och här. Men sen skulle vi hem på nya äventyr – ett gäng autobahntimmar till. Väl hemma bytte jag bil och styrde kosan mot

3. Lidingö i Stockholm

Jag skulle ju hälsa på mamma som var själv eftersom pappa och lillebror var bortresta. Jag och mamma firade hennes födelsedag, frossade i jordgubbar, badade i havet och jag cyklade bara en ynka gång, en kort junkmilerunda för återhätmningens skull innan jag for hem till Västerås för att ställa undan racern och packa ner min mtb (som jag ändå inte sålt innan, just i semestersyften) och något varmare kläder i Crossbussen. Jag, Jörgen och Pöjschen skulle ju nämligen ut på downhill-, motocross- och mtb-turné i norra Sverige med start i

4. Järvsö i Hälsingland

Järvsövistelsen vigdes föga förvånande åt downhill i regi av JBP i dagarna tre! Vi bodde i en kanonmysig modernistisk fjällstuga ett par hundra meter från liftarna och jag varvade downhill med mtb (det sistnämnda eftersom det regnade så satans mycket andra dagen) med soffmys och klädtvätt eftersom allting blev så himla grusigt och grisigt precis hela tiden. Tyvärr hann jag inte blogga nåt om tredje downhilldagen men kortfattat så gick den ut på att jag försökte få in nåt slags flow som jag inte riktigt fick in men till sista åket så. Det blir dock absolut inte sista gången jag kör downhill, har man lärt sig hoppa en gång så vill man aldrig sluta. Men så blev det dags att packa ner bohaget i Crossbussen igen – Myggjakten skulle ju starta i

5. Njurundabommen utanför Östersund

Från Njurundabommen minns jag regnet. Jag minns också slasket och kylan och så minns jag att jag blev kall och lite sjuk. Det blev med andra ord inte mycket till cykling – körde nån repa i gamla endurospår och käkade lite smultron uppe i nån skogsbacke – men annars låg jag mest i Crossbussen ihop med St Jean-Michel du Maurienne de Col de Croix de Fer, läste min semesterthriller (om jag njöt ändå? Klart som fan, hinner ju nästan aldrig läsa böcker ifred annars!) och sov bort förkylningen. Rätt som det var drog tåget vidare till

6. Krokom utanför Östersund i Jämtland

Krokom bjöd på nattregn, svinkall lercamping, skitskoj mx-körning att titta på och så ett par finfina mtb-turer för min del! Den första turen gick mest åt att post-förkylningsförsiktigt upptäcka omgivningarna. Jag lyckades spåra upp en soldränkt kraftledningsgata som bjöd på naturliga backe upp-backe ner-intervaller till myggornas glada surrande. Dagen efter trögcyklade jag (alltså seriöst mtb på asfalt är ju dötrist) till Östersund och Frösön där jag tränade lite backe och rot- och stenteknik i nåt grymt stökigt stigfanskap. Fikade även en svingo espresso under tiden jag köpte mig ett nytt garminfäste och en mtb-slang på den trevliga Velo Rapide i Östersund (extraplus för alla Cancellara-anspelningar i affären <3) Kul och hade gärna gjort Frösön ett par gånger till (jag menar, bara att hitta runt där tog ju sin tid) men så blev det dags att dra till den sista anhalten nämligen

7. Fina Sveg i Härjedalen

I Sveg avgjordes Myggjakten. Pöjschen Gustav Johansson tog hem både deltävlingssegern och totalvinsten och jag härjade runt på ömsom skoterspår ömsom riktiga mtb-leder vid Svegs skidstadion (tack Helena för tipset!). Trots att det självklart var kallt lös ändå solen när jag var i skogen och tinade upp min efter förkylningen fortfarande småsvaga kropp (ni vet när man inte riktigt är sjuk men har nån skit i kroppen som segar ner en). Ställde dock inga som helst prestationskrav på mig själv denna semestern. Hade till och med Garmin i bakfickan för det mesta! (dock lite småsur över att hälften av semesterns loggade pass verkar spårlöst försvunna från datorn, lite i efterhand liksom). Läste ut min semesterthriller och åt semesterns sista kexchoklad (Crossbussens standardbränsle denna semester) i det strålande solskenet under lördagen.

Och så packade vi ner campskapet för sista gången denna juli och sa adjöken till Norrland och for hem till Västmanland igen. Svettstinkande, dammiga, varmvattenlängtande och himla glada över att ha haft det superkul och superfint ändå. Och inte en tanke på jobbet och knappt nån kontakt med omvärlden – precis som det ska vara när man är ledig.

Så, nu har ni lite bättre koll på min semester! Nu är jag hemma i Västerås och förbereder mtb:n för sin äntliga försäljning. Dags att dra igång landsvägskörningen igen – några tävlingar återstår vilket kräver fart och tryck i benen – och så ryktas det om att cross is coming i år igen. Fortsättning följer och cykelkatten är tillbaka. Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.