Första dagen som solo föräldraledig med Hoppetuss

Hej lördag.

Igår gjorde jag min första föräldralediga dag som solo mammaartist ihop med min lilla Hoppetuss!

Gissa om jag varit något nervös innan. Jag och Jonas hade ju hjälpts åt dag och natt under hans inledande pappadagar. Fått in något slags rutin om man nu kan ens tillämpa det ordet efter knappa två veckor.

Men inte behövde jag bekymra mig. Igår bestämde sig Ivar nämligen för att vara pigg och på hugget – bildligt och bokstavligt – under så gott som hela dagen. Vilket innebar att jag helt enkelt inte hade någon tid över till att sitta och reflektera över nästa tutt- eller blöjdrag. Ba köra!

Dagen blev ändå produktiv. Först låg vi och mös i sängen (en egen aktivitet man gör med bäbis). Sedan åt vi varsin frulle i soffan framför den danska dokumentären Att vinna till varje pris (se och förundras/förfasas). Sedan mös vi igen, och sedan kom vi äntligen ut!

Påklädningsmomentet alltså. Päron till sommarbäbisar slipper nog den…

Ute var det skönt, första milda dagen på ett tag. Det skulle gås rätt långt men inte för långt. Jag hade tyvärr överklätt mig något för mitt eget tempo (Katja – kan inte gå sakta när hon går själv) så det blev ett par strippningar mitt ute på ljusa dagen. Alltid lika roligt att inför publik ta av ”gundan” – min vindtäta kalsong jag har ovanpå strumpbyxorna under klänningen för att slippa kyla ner de vitala nedre regionerna under de kalla årstiderna (klänningtjejtipset nummer ett alltså!).

Promenaden tog oss ner mot Mälarstranden. Den hungriga modern lyckades till och med trycka i sig en burgare plus några klunkar Ramlösa inne på det timmen till ära folktomma Max innan det började protesteras hejvilt inne i emmaljungan.

Till slut blev det nästan en mil och rejält med frisk luft för mig och Hoppis. Väl hemma tänkte jag se Redbull Rampage men råkade däcka ihop med Ivar efter blöjbytet. Så kan det gå!

Idag är Jonas hemma och vi är på väg ut på en rejälare utflykt. Lycka till alla som tävlar i Malmöcrossen idag förresten. När jag blundar så är jag inne och matar på i ”kanelbullarna”. Visualiserar. Nästa gång så.

Puss.

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.