Katja älskar vintercykling

Bajsbenen som inte sken trots sol och -19

20160106_093509_HDR

Katja, Tony och Johan vid samlingen
(kort AK)

Alltså igår körde jag skidor, en enda entimmeslång intervall, och så kvällsspann på Friskis för att återgå till normaltillståndet så att säga. Bad, bad idea inför dagens distanspass kan jag säga. Tanken var många – minst 4 – timmar men redan under den korta färden hemifrån ner till samlingsplatsen så kände jag hur trögt och drygt och stelt det kändes i spirorna. Så rundan blev bara två timmar :(

Vi var fyra som kom till samlingen – jag, AK, Tony och Johan. De -15° gjorde sitt så det konverserades inte överdrivet mycket. Trots det var stämningen munter och den lilla gruppen rörde sig mot Vångsta där Nisse som bor i närheten anslöt till oss. Ju längre bort mot Hallstahammar vi cyklade desto kallare det blev, som max (eller min) -19°. Jag önskade att jag hade haft vett nog att trä på mina ben ett par knävärmare under vintertightsen men annars var kylan uthärdlig. Det var däremot inte mina ben. Precis som under tempo-SM i somras var de muskeltrötta och gjorde ont för varje tramptag. Jag fick kämpa som fanken för att hänga med gruppen och förstod efter en timmes försök att värma upp de rakade att det tyvärr inte skulle bli lättare.

Strax före Hallsta tog jag därför beslutet av vända och fara hemåt. AK som led helvetes frysplågor bestämde sig för att hänga på så vi matade på så gott vi kunde jämte varandra. Solen, som idag sken uppåt istället för neråt, som en enda fet stråle, gav ändå lite värme under det lilla kaffestopet då termobidonen som Tony stoppat i min flaskhållare imorse, gjorde ett fint jobb för våra magar. Dubbarna gjorde ett trögt arbete på den lätt snötäckta asfalten – det blev betydligt behagligare att cykla när vi kom in på den mindre snöklädda vägen.

Jag skickade AK hem till Skultuna och skyndade mig hem för att dricka upp resterna av termobidonkaffet och äta upp den lilla biten marsipanbröd jag hade med mig. Och så spelade jag in en video till er, kommer ut imorgon!

Dagens pass var ett tydligt tecken på att mina ben behöver sig lite vila. Och att jag kanske ändå ska cykla på Ridley i vinter. Hopplöst med så få, och tunga växlar när man behöver variationen som mest. Men det ska jag sova på.

Gör ni något utomhusligt idag, eller håller ni er hemma i soffan eller på trainers?

Puss!

P.S. Misstänker att Johan kommer upp med sin rapport senare idag – bloggen här. För Tonys vintersulerecension är det bäst att ni håller utkik i gruppen Vintercyklisterna

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

4 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.