Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Katjas tipsPrylar och teknik

Fem onsdagsgodisar.

Fem onsdagsgodisar.

God morgon! Nu är jag ute på en lång snöig distans ihop med ett gäng andra CX Bandits. Här kommer därför ett litet lektyrinlägg med lite skoj och fint och gott. Fem så klart, min vana trogen. Voilà!

⊕ Stravakonst

birthday-cake-for-jane-2

knucklehead-2b

En födelsedagstårta för Jane, en thanxgivingsnubbe som nackar en kalkon… Många är de olika tavelmotiven som stravakonstnären (ett framtidsyrke, Metrojobb?) Stephen Lund har cyklat fram under åren han har hållit på. Lund har blivit något av en kändis i de finare stravakonstsalongerna. Stephen driver en egen hemsida och har snackat på TED. Har du lessnat på temposträckan med en (1) vändpunkt och vill också bli en stravakonstnär? Här förklarar Stephen hur du går till väga.

⊕ ⊕ Slutet på de raka rören (ett litet erkännande)

sworks-venge-2016-cockpit

SPECIALIZED_VENGE_2016_062_as_Smart_Object-1

Alltså jag är lite känd som tjejen som smeker de runda, raka stålrören. Helst överröret, cykelns sexigaste del efter växelföraren. Jag har lite småsvårt för alltför perversa aeroanpassningar (hur braiga de än är ur just aerosynvinkeln!) och blir hellre ifattkörd av en subxxa än finner mig i att sitta på ett hemskt aeromonster. Men en aerosak är jag svag för och det är aerostyren. Behagligt. Bryter inte mot proportionslagarna. Mjukt. S-Works Aerofly är ett tydligt exempel på ett sådant styre. Ett perfekt stycke. Värt de dyraste, chanelparfymerade våtservetterna, en på varsin sida. Vill och ska ha på min nästa racer. (alltså det finns andra som gör aerostyren också men jag vill ha just detta och bara bara detta).

Fan kom på att jag är svag för en annan aerosak med och det är hjulen förstås. Shit tänk om jag går och blir svag för hela aerokitet?

⊕ ⊕ ⊕ Fett billiga värmesulor (ev. kortslutning ingår i priset
men hur stor är risken liksom?)

värmesulor

Såg häromdagen att Tre Berg-Bianchi-cyklisten Alexander Gingsjös värmesulor ballade ur under träningspasset. Så här:

 

 

 

Men var inte ledsen Alexander och ni andra! Jag har lyckats nysta upp ett par riktigt billiga värmesulor åt er. I vintercyklisternas facebookfristad Vintercyklisterna har Thomas lagt upp ett tips på var man kan få tag i ett par för under 400-lappen – nämligen på Kjell & Company. Bra va? Så även om de (och ens fötter) går samma möte som Alexander Gingsjö så kan man i alla fall trösta sig med att man inte blivit av med tusenlappar. Plåster är dessutom sjukt billigt. Tony har idag kittat upp sig på ett par sådana och de ska utvärderas under mastodontpasset imorgon. Är fötterna och känseln kvar så köper jag mig ett par också.

⊕ ⊕ ⊕ ⊕ Feelgood med Peťo

Alltså är jag nog sist i världen med att ha sett den här kultiga julreklamen med allas vår mysgosse Peter Sagan. Men jag kan liksom inte få nog av den fast det är sommar snart. Den har ju alla ingredienser för att bli en klassiker:

– Peters ikoniska frisyr

– Peters ikoniska crosstrainertrampande

– Peters ikoniska move som tänder hela staden (medan hans stackars svaga tjejs knappt pallar hålla julgranen blinkande)

– men sist men inte minst – Peters fantastiska jultröja. Var får man tag i en sådan? Någon stickgumma som kan göra en åt min framtida make?

⊕ ⊕ ⊕ ⊕ ⊕ Tebax till framtiden med Garmin

Slutmyst med Peter, nu blickar vi framåt.

Snett framåt.

Alltså för en annan elektroloving själ som älskade Tron-filmerna (och speciellt den senaste i 3D, snacka om rysningar!) är Garmins senaste grunka Varia Vision – en realtidsdisplay som man sätter på sina cykelglasögon och som är kopplad till en speciell (så klart) variakompatibel klocka – en rätt så våt pryldröm. Jag menar, jag är tjejen som när jag cyklar solo synkar mina tramptag och ibland även tankar till musiken och som var först av alla jag kände med en mp3-spelare. Anledningen till att jag postar Varia Vision som godis här är för att idén är läcker. Jag gillar också att man inte behöver köpa hemska överdimensionerade glasögon. Däremot gillar jag inte när något stör synfältet. Visst, man vänjer sig etc. men ändå, döda vinkeln någon? Och sedan viktaspekten. Behöver vi verkligen en klocka och en huvudpryl (och en wattmätare, och en… grammen bara hopar sig!)? Vad tycker ni? Något för proffsen på de avstängda vägarna only eller köper ni idén fullt ut?

Det var dagens godisblandning det. Håll nu tummarna för att jag inte fryser av mig tårna på dagens runda. Hörs snart. Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. Ja, fortsätter denna Putinkyla så blir det till att skaffa värmesulorna från Kjelle! Bra tips. Sagan är ju bara för sköööööööön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.