Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Kaniner, förbaskat gulliga djur. Lemurer likaså. Igår fick jag se en helsöt kalaskanin på en gård vi passerade och därför blev rundan döpt efter djuret. Idag fikade vi i ringsvanslemurernas lilla värld i Kungsbyn utanför Västerås så därför blev rundan döpt efter de djuren. Trots att de enda djurläten som hördes under vår fikastund i cafét placerat lite separerat från själva zoot var otäcka gutturala apläten.

Ändå lite småskönt att döpa rundor efter fluffiga djur snarare än intervalldifferentialer – som omväxling om inte annat!

Så, jag har äntligen äntligen kunnat cykla ute. Gånger två nu i helgen till och med.

Det var trögt igår – trög mage, tröga dubbar, seg postgymkropp, löjligt uselt flås – men så vackert, så soligt, så senvintrigt!

Det var mindre trögt idag – lite mindre trög mage, dubb endast fram (enorm skillnad alltså), lika uselt flås men bättre ben som liksom åter rullats in.

Men struntsamma trög mage, struntsamma uselt flås, struntsamma att det blåste än motigt hit än kyligt dit! Jag njöt så mycket. Igår njöt jag av att äntligen komma ut. Jag var grönbeteskalven, jag var den fritagna svalan, jag var den avgipsade löparen. Ljuset var senvintrigt, starkt och guldigt – in i mässingen i Skultuna där vi fikade goa surdegsmackor!

Idag blev cyklingen räddningen. Dagen började uselt, med en natt som jag spenderade i ett slags längre oros- och stresskramp som gjorde att jag sov uselt och vaknade med en hemsk huvudvärk. Jonas hade inte heller sovit så gott så vi var två små vrak på morgonen. Spenderade den med att lägga ut cykelannonserna för min Rose och hans Trek, äta mat och läsa Howards End och hoppas på att det skulle kännas bättre men istället fick jag ett rejält anfall vårångest av det skira vita ljuset som sipprade fram mellan molnen. Tyvärr finns det bara ett slags medicin mot vårångesten och det är att möta våren utomhus, hur mycket man än vill gömma sig under täcket. Gjorde alltså ett ryck, kittade upp mig och så for vi österut, fikade hos lemurerna och hade till slut spenderat så pass mycket tid ute att det började skymma och i och med försvann vårångesten lika snabbt som den kom.

Åh cykling <333

Nu lagar jag fänkål och zucchini i ugnen, till det blir det grillad halloumi och ett gäng goda röror. Båda rutterna finns på min Strava, voilà.

Har ni haft en skön helg? Puss!

English: This weekend, I enjoyed two fancy rides 1st) named after one adorable bunny we saw yesterday and 2nd) named after ring-tailed lemurs at Kungsbyn Zoo we stopped by today. 

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

1 kommentar

  1. Men ljuvligt att ni kom ut två dagar i rad! Det hjälper väl inte men jag håller ändå tummen för att årets omgång vårångest går över snabbare än än startskottet på en cx-tävling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.