Cykelkatten

Afterbike, afterglow

You get ready, you get all dressed up
To go nowhere in particular
Back to work or the coffee shop
Doesn’t matter cause it’s enough
To be young and in love
To be young and in love

Hej! Kommer ni ihåg mitt kravlöshetsinlägg för någon vecka sedan? För er som inte pallar läsa hela svamlet så handlar det liksom om att jag plötsligt känner mig smått hemlös som inte får träna prestationsbaserat på ett bra tag här. När jag istället för att driva ut bekvämlighetsdemonerna ur kroppen och sträva uppåt måste tvärtom hålla på och göra det bekvämt för kroppen och typ, se inåt?

Efter att ha tänkt till en sväng så förstod jag att denna min farhåga eller vad man ska kalla det är en naturlig reaktion på en plötslig förändring. Man kör i ett visserligen brokigt, men ändå uttänkt, spår och så är man plötsligt off-track och terrängen är ny och hur ödmjuk man än är inför förändringen så känner man sig ändå vilsen.

Vänta, vilsen…

jag älskar ju att vara vilsen!

Det är ju precis det jag ägnar mig åt när jag är ute och hojar off-tävlingsträning – ser till att cykla vilse med flit!

Det är ju då man upptäcker nytt och lär sig.

Eftersom jag aldrig varit någon hurtbulle med träning hängandes över mig som något slags måste utan alltid tränat enbart det jag finner kul och när jag finner det kul (det är ju då man kommer långt med sina intressen tycker jag) så är det ju egentligen inga konstigheter.

När jag förstod detta så blev det genast både lättare och åter lite spännande. Säg vad man vill om mig men jag är typ världsbäst på att ta mig an förändringar med glimten i ögat och storögd naivitet och i de svartaste av stunden så triggar de ändå min inre hopplös äventyrsromantiker. De mången historiska orsakerna till detta är inte alltid så kul men palla se bakåt.

Så det min förändring gör är förstås inte att ta ifrån mig mitt sätt att träna på. Utan precis tvärtom – den ger mig chansen att under en period träna på sättet som jag mår bäst av  det nyfikna sättet. Att genom min denna inställning utforska naturen, kroppen, omgivningen, hitta nya vägar, stigar, sätt och äventyrskamrater att ha roligt ihop med under resans gång.

Nu har jag äntligen chansen att ägna mig åt det fullt ut och det känns härligt :*)

Puss och lovar, inget mer träningsflum på ett tag. Idag ska vi istället fira – men om det senare idag.

English: Some words about me learning about how my adventurous mindset helps me to face the new challenges of my new physical state. 

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. Katja, inte cyklar du vilse heller, inte ens med flit – du upptäcker bara nya underbara vägar som du inte ens visste att de fanns innan du bara sådär helt plötsligt och just då, var där!

  2. Rätt tänkt, njut av dina chanser till andra typer av upplevelser 😃 Finns ju inget härligare än att “cykla fel ” och utforska nytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.