Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Handen följer inte med
utan är ett serveringsförslag.

Hej! Nu är den till salu – min tyskitalienska trotjänare under de senaste åren.

ROSE Xeon CRS-3500 (som modellen heter) anno 2014 är en riktigt bra landsvägscykel i klassen prisvärd. Den har en klassisk unisexgeometri som går lätt att anpassa dels efter kroppens nycker och dels efter terrängen. Till exempel så har jag växlat mellan olika styrstamlängder beroende på om jag skulle tävla i ett tekniskt GP-lopp, mata på uppför mångmilastigningar i Alperna eller träna med klubbgänget här i Västerås.

Eftersom jag inte är typen av cyklist som håller mig enbart till asfalten så sitter det några små knappt synliga jack i lacken. Dessa har uppstått på grund av till exempel grusskott nerifrån marken. Dessa små lackskador påverkar inte kolfibret.

Cykeln är väldigt lätt – har fått många komplimanger för dess låga vikt under åren som jag haft den – och styv. Standardhjulen som följer med är förstås inte å det lättaste slaget men gör ett kanonjobb som reko träningshjul. Annars är det bara att uppgradera – där sätter bara fantasin och plånboken gränsen.

En annan sak jag gillar är att cykeln är utrustad med Campagnolo. Athena-gruppen är en mellanklass-grupp men har fungerat klanderfritt även i kritiska lägen. Hela gruppen är vacker att se på men finessen ligger även i reglagen som är smäckra och växlingen och bromsningen sköts precist. Bli inte avskräckt av myten om att det är supersvårt att få tag i campadelar – idag går allt att beställa, antingen på nätet, via cykelhandlarna eller ROSE:s egen representation i Sverige. Annars är det som med hjulen – bara ta och byta.

Summa summarum så är det en perfekt cykel för den som vill ha en smakfull, klassisk och välpresterande cykel till ett vettigt begagnatpris.

Läs mer om cykeln på dess annonssida på Happyride och storleken är 53. Bara att maila cykelkatten@gmail.com för frågor!

(och nej, jag ska inte sluta cykla –
bara byta ut flottan lite)

English: My beautiful ROSE Xeon CRS-3500 is now for sale and the ad is here.

Tack för intresset – nu är cykeln såld!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.