Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Cykel

Filmen LENGTH OF SWEDEN och randonnéesnack

Filmen LENGTH OF SWEDEN och randonnéesnack

Jag och Jonas någonstans i Dalsland

Det råder en äventyrscykling- och touringboom och det tycker jag är skitkul. Fler och fler söker sig bort från de dyra überorganiserade klungloppen med en funkis var femte meter och väljer att utforska sina egna vägar och bli lite mer ett med naturen på ett mer avslappnat sätt.

Jag har ju sedan länge gillat randonnéecykling* men eftersom jag har valt att prioritera mitt tävlande med det tillhörande träningsupplägget så har det inte blivit av att jag satsat på randonnée fullt ut.

Jag tjuvtränar dock så mycket jag hinner, kör “fuskrandonnéer” på egen hand eller med Jonas och med andra distansloving vänner och deltar i de randonnéeliknande events som Dalsland Runt och 12 Hills. Och stöttar Jonas i hans randonnéesatsning samt hjälper till när jag kan vid hemmaklubben CK Distans events.

I somras körde Jonas och ett gäng andra Length of Sweden aka Sverigetempot – den ca 2100 km-långa randonnéen mellan Riksgränsen och Smygehuk som samarrades av klubbarna CK Distans och Randonneurs Sverige. Jag var kvar hemma och tränade och följde festen via mobilsamtalen, Instagram och smsen. Och beslutade redan då att till nästa gång 2020 – om livet vill sig – dra ihop ett mindre gäng likasinnade damer och kanske en och en annan herre och fixa distansen i bästa #lidamedstil-anda.

Varför snackar jag om Sverigetempot idag av alla dagar? Jo, det för att Specialized-dokumentären LENGTH OF SWEDEN med supergänget Rita Jett, Erik Nohlin, Sequoia och Kristian Hallberg som kör, visas gratis på Youtube idag så pass på. Här:

 

Härligt och hemskt i ett eller hur? Och då är det ju snyggfilmat också, fatta verkligheten.

Hur som! I år ämnar jag försöka hinna med ett par brevetar och rapporterar förstås till er. Puss och ursäkta så många länkar. Men vet att det där med randonnée ändå är nytt för många så det kan vara kul att klicka runt och lära sig lite mer och inspireras av alla snygga kort och filmer.

* randonnéecykling – en cykelsportsgren som går ut på att man cyklar sträckor – brevetar – som är minst 200 km långa och som består av ett antal kontroller som man måste passera och där man får stämplar i sina (ursnygga) stämpelkort. Till skillnad från t ex Vätternrundan eller de längre cykeltävlingarna får cyklisterna klara sig helt på egen hand dvs. får varken ta emot langning eller ha följebil. Man får dock självklart cykla i grupp!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.