Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Livsstil

Mors träningsveckan!

Mors träningsveckan!

14827357871_9e4cbd093d_o

God morgon kära läsare och tack ni som är kvar trots normala inlägg som gårdagens. Ça va bien merci, trots att våren verkar ha lämnat oss i sticket à la en annan marskatt. Minns ni mina storslagna vårplaner, med fönstertvätt, cykeltvätt och allt? Jo tjena. I helgen var det både snöstorm och svinkallt och inatt så började det regna. Fördelen med dumvädret var att det inte kändes lika jobbigt att inte cyklat ute på hela helgen. Nu kan det bara bli varmare och skönare eller hur?

Vi kör en liten klassisk träningsveckoplanering så håller ni järnkoll på mig.

* Idag måndag tänker jag rulla på lätta växlar. Tror faktiskt det blir inomhus. Kombinerat med core.

* Imorgon är ju tisdag lika med intervallkörning. Är vädergudarna med mig så kör jag racerfyror ute på nån tristare landsväg. Annars får det bli trainer eller Monarken (lånar Tonys medan han är och förlustar sig i bergen med sitt lag). Kvällen tänker jag förstås avsluta med min danskurs ♥ Nu kan jag även fox, är stolt.

* På onsdag tänker jag fortsätta med min goda manér och köra legday på gymmet. Förra gången gick det ju alldeles utmärkt trots att jag höll på att tappa skivstången på nackkotorna (körde upphopp med skivstång) när mannen i maskinen bredvid mig stönade som hade han… ehm men annars gick det bra och jag kände mig tuff och stark!

* På torsdag tänker jag förstås köra intervallerna igen. Huruvida det blir ute eller inne vågar jag inte sia om ännu!

* Fredag lämnas in the lap of the Gods, som Queen skulle sjunga. Är det fint väder kommer jag att ha svårt att hålla mig från lätt rull, kanske med crossen. Är det sugigt väder så kommer jag att banga och vila som fanns det ingen morgondag. Känner jag mig själv rätt så sitter jag och dricker Bullmers och käkar middag med några kompisar och mår då.

* Lördag och söndag gäller distans. Vad det blir vet jag dock inte än och det gör det hela mycket spännande.

En alldeles vanlig och i mina ögon utmärkt träningsvecka väntar med andra ord. Förhoppningsvis skiner solen så starkt som på bilden ovan igen!

Vad har ni för veckoplaner, nåt speciellt eller nytt på menyn? Tell me så lär jag mig av er.

Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

5 kommentarer

  1. Börjar veckan med backintervaller och sen hoppas jag att våren kommer tillbaka så man kan köra långdistans både lördag-söndag. ☺. Sen får vi se hur man lägger upp träningen övriga dagar.

    1. Just ja, backintervaller. Tack för den påminnelsen – kör kanske det imorgon, finns en riktigt elak 6-7-ish slakmota som tål att tränas på…

  2. Veckan är lite oklar, men till helgen blir det MTB-läger i Kinnekulle så jag hoppas på fint väder och två fantastiska cykeldagar i skogen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.