CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Mellan rundornaPrylar och teknik

Svåra tekniska frågor.

Just nu är mitt huvud fullt av tekniska frågor. Jag undrar bland annat följande:

¿Vilka är de ljudmässigt och svetthållbarhetsmässigt bästa in-ear-hörlurarna? Har för typ tredje gången pajat mina Apple in-ears så börjar misstänka att de kanske inte riktigt duger för alltför maxade trainertag.

¿Hur får jag mitt hår att förbli fräscht och mitt hårbotten likaså trots frekvent hjälmanvändande? Ju bättre cyklist jag blir desto sämre hår får jag. Jag blir ju så helvetiskt svettig och dan och måste tvätta håret ofta för annars får jag klipanik (och nej, det hjälper inte med torrschampo, den tvättar ju inte) och det sliter ju på håret trots alla pengar jag lägger på superduperinpackningar och ting. Jag vill verkligen inte sluta som den kvinnliga versionen av Pantani. Med all skär respekt. Vill hellre ha Laura Trotts hårkvalité. Ska kanske sluta paja håret med röd färg, men hur blir det med varumärket?

¿Hur kommer det att lösa sig med min trasiga racerram som nu befinner sig i Tyskland? Rose försöker sälja på mig en ny ram till halva priset vilket jag tycker är ändå för dyrt med tanke på att det är deras kedjeskydd som gick av och tog med sig en bit av kedjestaget. Det är så himla uppenbart att skadan inte är orsakad av någon krasch (ej förekommit) eller chainsuck (ej förekommit heller faktiskt, har inte haft ett endaste kedjehopp under mina två år med cykeln). Just nu försöker jag få Rose att berätta vad deras förklaring till sprickan är. I värsta fall blir det ett försäkringsärende… men nu vill jag helst få hem min cykel – våren står och stampar och väntar alldeles bakom husknuten.

¿Var hittar jag det smidigaste och slickaste fodralet till min G16? Har kollat på diverse ”avancerade” näthandlar och även IRL men det som erbjuds är bulky alternativt i skinn och skinn väger ju för mycket i jerseyfickan. Neopren är rätt ugly men är egentligen bäst men var finns neopren i rätt storlek?

¿Hur ska jag få mina signaturholbrooks (ja, jag även tävlar i dem) att minska i omfång så att de inte glider av näsan när jag gör annat än mosar motvinds framåt? Tydligen så har jag gått ner i ansiktsstorlek eller nåt, usch otäck tanke egentligen, fatta om man storlekade ansikten? Eh hursomhelst, tror jag åker på ett par nya holbrooks ändå. Kanske till och med två par varav ett lite mer ”funky” och ”crazy”… Nä, skojar förstås. Svart ska det vara.

¿Hur limmar jag på fronten på min helvetiskt tungöppnade diskmaskin i köket? Ikea måste haft en riktigt tung måndag den dagen de limmade på en laminatfront på en lucka vars dagliga öppnande tillfredsställer mitt överkroppsstyrkebehov med råge.

¿Blir det tub eller kanttråd för mig i sommar? 

Åh va skönt att ha skrivit av sig. Era idéer välkomnas – älskar både womansplaining och mansplaining i livets viktiga tekniska frågor. Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

6 kommentarer

 1. Hörlurar: Kolla PowerBeats2, trådlösa. Lyssna i valfri affär först (eller inte om du vill spara den pengen).

  http://se.beatsbydre.com/earphone/beats-powerbeats2-wireless.html

  Hår: Hmm … ingen erfarenhet där precis.

  Ram: Tråkigt, men ibland är det bara att bita i det sura äpplet och ordna med en ny. Försäkring är ju bra där. Tror det är bättre än att laga.

  Fodral: Tjata!? :-) Har ju gett dig tips redan. Köp en rulle platspåsar med zip-lock för en tjuga eller nåt.

  Oakleys: Värm skalmarna med fönen, böj.

  Diskmaskin: Hornbach, starkaste limmet i stan. Smörj med valfritt fett för bra öppning.

  Tub: Orka. Först beslut om ram där tjejen ;-)

  Kör hårt!

 2. Lurar:
  Sennheiser CX300-II Precision

  Limma fronten:
  Araldit proffesional

  Tubdäck såklart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.