Cykelkatten

Afterbike, afterglow

IMG_0551

Banan i planeringsvänlig upplösning.
Internets <3

Hej. Vet ni vad vi gjorde i söndags kväll?

Vi uppfann Groopencross. Eller uppfann och uppfann – banan finns ju där redan och konceptet är väletablerat och omtyckt av lokala crossies sedan Johan drog igång Helgmysserien i höstas.

Men nu är det alltså allvar och det anstår ju inte riktigt en CX-Cuptävling att heta Helgmys – så den får heta Groopencross alltså. Groopen för att tävlingsbanan går runt Hökåsengropen och två oo eftersom vi är smått belgiengalna av oss. Jag menar, det finns en risk att Tony Carlsson tävlar som Van Thorenhout Carlsleben i höst.

Hursom. Vi hade ju då vårt första arrangörsmöte inför Groopencross söndagen den 11 oktober 2015. Ingen av oss har arrangerat en “riktig” tävling förut men vi kan ju ändå Hökåsengropen in och ut och lite till, tävlar själva – i diverse köns- och åldersklasser – och har ändå en känsla för vad crossfolks vill ha. Dessutom har vi ju arrangerat Helgmyset. Jag har speakat på en MTB-tävling. Och så ser vi till att ta reda på sånt vi inte kan och få hjälp och råd och tips. Som det bör vara.

Det känns riktigt utmanande att arrangera en tävling. Även om det ska kännas smidigt och prestigelöst för dem som kommer och förärar oss med att tävla hos oss så måste det ju till ett välsmort, säkert och elegant maskineri bakom det hela. Det ska vara både roligt, bekvämt och säkert att tävla hos oss, så är det helt enkelt.

Nu har vi i alla fall dragit igång. Groopencross är född. Häng med i Johans och min blogg och gå gärna med i vår crossgrupp på Facebook för att hålla stenkoll på de blårange crossnyheterna.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.