Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Cykel

Cy-cy-cy-cy-cy-cy-cykelfrilla

Cy-cy-cy-cy-cy-cy-cykelfrilla

Som ni är vana att se mig –  med gullegull till skadad Dalahäst <3

Sitter och bävar inför ikväll. Och nej, inte är det det faktum att jag tänker gymma för första gången i höst (våren och sommaren inräknade) utan det faktum att jag ska gå och klippa mig av en leg. frisör.

Förstå mig rätt – jag är en fåfäng tjej. Jag gillar att se bra – äsch, ska inte hyckla, bäst – ut och frisyr är liksom en sån grej som ingår i ens looks. Jag mår liksom bra av att va sådär trofésnygg ni vet. Nog så.

Problemet ligger i att jag också är en tjej som ogillar att lägga tid på sånt jag tycker är tråkigt. Frisörbesök är ett sånt tidsslöseri! Sitta där och höra att jag minsann borde sköta mitt hår så som jag sköter min träning och varför vill jag inte se ut som en filmstjärna vill inte alla tjejer det?!

Och ju längre jag drar mig från att gå till frisören desto tovigare och jävligare blir den röda kalufsen som utsätts för

hjälmtryck

hjälmkli

vind

bortglömd kamning (4/7 veckans dagar)

en och en annan död fluga (se: hjälmkli)

frukostrester (mamma säger att man alltid kan se på mig vad jag ätit till frukost eftersom det fastnar på mig).

Så jag vet precis vad som väntar ikväll för så är det varje gång.

Frisörskan kommer att rulla med de välsminkade ögonen. Hon kommer att ta upp mina hårtester och hålla framme dem och med uppgiven suck fråga hur fanken man kan gå så långt som jag med att missköta frisyren. Jag kommer att förklara att jag tyvärr aldrig lärt mig det där med frisyr. Hon kommer att fråga mig var jag brukar ha mittbenan. Jag vet inte riktigt var mittbenan trivs bäst men jag kommer med kvävd röst pipa fram här och peka på nåt ställe mitt i pannan. Hon kommer att förklara att hon tyvärr får klippa av längre än vad jag vill att hon klipper, för att rädda det som räddas kan. Jag kommer att sitta där, tillintetgjord, och sedan kommer jag att lägga ut en summa motsvarande startavgift i cx-cupen på hårdprodukter som jag kommer att använda i prick en vecka innan brorsan kommer på besök och medan jag tittar bort sprutar ut allt innehåll på nallen för nallen ska vara fin.

***

Förresten så får ni gärna tipsa om bra hårprodukter för hår som utsätts för sjukt med slitage! Seriöst, guld värt. Tack!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

7 kommentarer

  1. hehe hög igenkänningsfaktor på din upplevelse av frisörbesök… därför går jag inte alls dit längre ;P Barret är utom all räddning, men vad gör väll det, man kan ju raffsa ihop det i en hästsvans de timmar det inte är inklämt under en hjälm ;)

    1. Precis!

      Tur nog fick jag en snäll frisörska igår. Hon skällde ut mig snällt och uppgivet men ändå lite mer tystlåtet än ordinarie…

  2. Haha, jag är likadan. Inte blir det bättre av att jag vill spara ut håret långt och frisören tycker att allt det slitna måste bort först. ;) Men jag blev rekommenderad ett dyrt, men grymt bra schampo och balsam från Kerastase. Och jag gillar det. Och mitt hjälmtrötta hår också. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.