CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Allmänt om träningCykel

Tungrumpad?

Tungrumpad?

Alltså, detta är inget viktinlägg, även om jo, man kan ju säga ett och annat…

men nä hä hä

det jag menar nu är att jag är så hemskt svår att få igång när jag väl satt mig ner hemma. Trots att jag uppenbarligen lärt mig att digga även inomhusvinterträning så avskyr jag förberedelsemomentet. Det med att klä på mig, kolla att jag har fått med allting, känna efter om det kurrar i magen eller om mellanmålet jag har tryckt i mig räcker för ett givande pass, börja svettas av alla små moment, den där lätta irritationen som uppstår när jag inte hittar det satans pulsbältet, och sedan pust, plötsligt har luften gått ur mig! Och då är det så lätt att mellanlanda i köket med datorn i knäet och läsa nån rolig blogg eller två och plötsligt har tiden sprungit iväg och jag är ännu mer irriterad både på mig själv och på resten av världen. Det händer typ varje gång jag råkar mellanlanda hemma efter jobbet, om jag har missat att packa med mig träningskläderna till jobbet.

Det där logistikmomentet är väl egentligen den tråkigaste biten av livet som cyklist. Alltid ska det kånkas grejer hit och dit, bytas om, kollas av, sånt pyssel. Och tänk tävlingssäsongen då…

Misstänker att det är olika för olika personer. Vissa finner säkert en viss njutning i logistik- och mellanlandningspusslet. Att få tid att samla sig och vila mentalt mellan exempelvis jobbet och träningen.

Tyvärr funkar det inte för mig. Bättre att ta allt i samma veva, när man är ändå igång. Så kan man stänga av mobilen och verkligen pusta ut när man väl landat hemma för natten.

Märkligt nog är det något annorlunda under kvällsutecykelsäsongen, alltså när jag cyklar även kvällstid. Då njuter jag av att komma hem, ta av mig allt, verkligen allt och sen dansa framför spegeln medan jag kittar upp mig i mina underbara cykelkläder! Precis som i instaklippet ovan.

Men att mellanlanda utan att ha ett rejält utepass att se fram emot?

Usch, då blir jag mitt tråkiga tungrumpade jag.

Hur gör ni, föredrar ni jobba, träna osv. i samma veva innan ni tar vila eller gillar ni att mellanlanda och pusta ut emellan?

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

8 kommentarer

  1. Cyklar hem från jobbet på pendlarhojen bra uppvärmning till trainerpasset!
    Därefter snabbt ombyte till cykelkläder eftersom jag alltid kör mina ”riktiga” träningspass på trainern. Alltid träning innan nått annat sker där hemma vad det än månde vara det bara är så.
    Fungerar kanoners!

  2. Jobbar jag hemifrån är jag galet otålig att komma iväg efter jobbet, vare sig det är gymmet eller cykelsadeln som väntar. De dagar jag är på kontoret i annan stad brukar jag ha vilodagar så jag kan åka hem och slänga mig i soffan!

  3. Varierar. Det är ju extremt lätt hänt att man ”bara ska vila maten”, och vips har det gått två tre timmar och det börjar bli för sent att ge sig ut. Det är ju väldigt nice att ha med en extra matlåda till jobbet och sen träna direkt efter. Då kan man med gott samvete lägga sig på soffan när man kommer hem. Men det funkar ju dock inte varje dag.

    1. Exakt, VILA MATEN är sjukt farligt ;) Jag är eg hemskt lat, har typ 10 minuters cykelväg till jobbet och ännu kortare till gymmet haha. Men sån är min natur – latmaskis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.