Cykelkatten

Afterbike, afterglow

CykelKatjas tips

Sex ruskigt läckra landsvägsskor 2015.

Sex ruskigt läckra landsvägsskor 2015.

Mors era glada sprockets! Ska strax till Stockholm på lite cykel-ish upptåg (dock utan att cykla) och hämta lillebror som ska leka med mig i helgen. Har så länge förinställt det här inlägget till er så ni inte har tråkigt utan mig.

Varsågoda – här kommer ett gäng kanonsnygga landsvägsdojs. Utan inbördes ordning och med reservation för många fler till att sukta efter. Jag är ju en sko-singel just nu, när mina Specialized är på dekis med stort D.

ett. Sidi Strada Donna

klockrent exempel på lovehate-sko. Lätt, säkert obeskrivligt bekväm (alla Sidi-skor jag nånsin provat har varit det) Jag vet att jag skulle känna mig sjukt medelhavsfunky i dem samtidigt som jag skulle störa mig på de rosa plupparna på spännet. Varje gång. Ja, skon kräver helt enkelt sin kvinna. Hiss eller diss?

367298

två. Mavic Cosmic Ultimate

Ingen gör gult som Mavic, så är det bara. Egentligen är det lite smått bu på svarta landsvägsskor (även om jag själv är barnsligt ense med Wiggo om att vi smått alternativa typer passar lika fint i svarta skor och lite längre sockor), men gult är alltid okej om det är Mavic. Har alltid stört mig på att de franska dojsen har för många detaljer och så kommer de med denna balanserade* skönhet. Bravo!

* till skillnad från den som är åt andra hållet och som jag smygälskar även om den känns för modern för min stil

fea1

tre. Bont Riot 

Bont, skorna som ser ut som nåt som skulle passa på ankfötter men som är sjukt bekväma och faktiskt ser smala ut från sidan. Bont Riot presenteras som en instegssko vilket betyder två saker: den är förmodligen aningen dyrare än de motsvarande instegsskorna från säg, Shimano och två: kolfiber börjar bli billigt. Hursom så tycker jag den ser sportigt elegant ut. Vad säger ni?

r5uomo_whiteblack_side_t

Fyra. Fizik R5 Uomo

Fizik gör grymt snygga skor, så är det bara. Jag kommer nog att cykla i Fizik i år, trots att jag fortsätter med Catlike- och Specialized-hjälmar (varför byta från det bästa?) ett tag till. Fizik lyckas med ett svårt konststycke – att skapa nåt stilrent men ändå lyxigt för rimlig penning. Dessutom gillar jag hur de kombinerar de olika mer eller mindre traditionellt cykliga materialen. R5 Uomo är en herrsko men jag kan absolut tänka mig att cykla i den. Har man välsignats med 40-41:or så har man (damvarianterna är snygga med men seriöst, R5 Uomo äger i det här fallet). Fatta matcha den med Raphas nya Pro Team-armscreens *måste svalka mig lite*

BKTIE

Fem. Giro Empire LTD (vita)

Meh, svarta skor igen tänker ni? Så här är det – även om jag gillar den här skon i svart så älskar jag den i vitt men har tyvärr inte hittat några bilder på den i vitt. Dock står det på hemsidan att den ska finnas i vitt och bäst det stämmer, helvitt utan Giro-loggan på sidan ska det vara. Fransmän kan det där med smäckert och nätt och jag ser framför mig att jag sitter på ramen på min nyputsade racer, i en solkysst skogsdunge, och grovhånglar med drömmigaste cyklisten iklädd (jag, inte han alltså) ett par Giro Empire LTD (vita). Typ den känslan, oui.

dromarti

Sex. Dromarti Race 

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen – ingen gör retroskinndojs så snygga som Dromarti. Men inget proffs kör ju med snörning, sluta tipsa om det, hör jag gnället. Fel. Allt fler proffs har faktiskt börjat med snörning, nu senast Jonas Ahlstrand (som ju kör med Giros ovanstående modell). Dromartis skor är smala och nätta och passar således både kvinnor och män.

Vilken sko gillade ni bäst och vice versa? Tipsa gärna om era favoriter – jag går som ni kanske förstår i köpartankar just nu. Puss och ha en kanonhelg.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

11 kommentarer

  1. Jag går också i köpa-skor-tankar… Har väl fastnat lite för mavicen men kan inte bestämma mig. Vit, svart eller gul? Vit känns inte rätt, svart lite tråkigt men bra till klubbkläderna och gult skoj men lite för vågat + att jag har ju gula mtb från mavic… Dessa beslut!

  2. Kul och rolig blogg du har. De sexigaste skorna är S-works landsvägssko i rött och vitt. Sen beror det på vems fötter skorna sitter på. Tror du passar i det mesta ;D

  3. Gillar Mavic högt och rent! Har själv vita Ksyrium och tycker det är helt suveräna. Alla dina förslag kan jag hålla med om…

  4. Har du koll på om Fiziks skor passar en med något bredare fot? Står här redo att klicka på KÖP-knappen, men tvekar lite då jag tycker det är så meckigt att behöva skicka tillbaka varor som inte riktigt passar.

    1. Jorå! De är faktiskt väldigt normala i storlekarna. Jag har rätt så rejäla 40½ och de sitter bra, mina nya Fizikkisar :) Så shoot!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.