Cykelkatten

Afterbike, afterglow

CX och gravel

Attraktiv.

Attraktiv.

Som ensam pannlampecrossare attraherar man inte enbart cantibromslera och enstaka skrajsna kaniner. Igår drog jag som jag hade tänkt ut för att spana in för mig nya Giddecrossen-banan och körde runt lite planlöst och letade efter banans alla kurvor. Plötsligt gled ett gubbs ut ur skogen med värsta massa gigohundar i koppel! Nu älskar jag ändå vovvar och allt men blev ändå lite orolig när han styrde kosan mot mig med hundarna på spänn. Shitnujävlarblirdetutskällning tänkte jag i min fördomsfulla enkelhet. Men ack så fel jag hade! Den äldre herren hade helt enkelt noterat mig snurrandes ute och blev nyfiken på vad i helskotta man gör ute på ett gärde med händerna på bockstyret. Förklarade förstås crossens natur för honom och han blev än mer nyfiken och tyckte att det lät helskoj. Nästa person som attraherades var en ensam mountainbiker på väg till innebandymatch, fick jag erfara sedan. Han trodde att jag hade tappat nåt, som snurrade runt där och blev också undervisad i vad cross innebär. Dessutom visade det sig att han kände igen mig från mtb-onsdagar vilket ju gjorde saken ännu trevligare. Cross goes the world…

Tyvärr avbröts mitt planlösa crossande av värsta polispådraget på gatan bredvid. Kändes plötsligt mindre tryggt, palla cykla till springande snutar och grinande smågangstaz, typ.

Så jag drog till min nya favvospot Badcrossen (som ligger bakom badet Bad stenkast från min lya) och komponerade ihop en kort men tillräckligt hetsig bana med inslag av både grässlir, tajta kurvisar och lössand av alla ställen! Körde där en glad halvtimme och mådde finfint. Ett perfekt ställe att glida till och träna lunchtid senare i höst. Strava här för ruttintresserade.

Puss!

//kaninförförerskan

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.