Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Snack

Mitt nya intresse!

Mitt nya intresse!

Vet ni!

jag har ju glömt att berätta om mitt nya intresse.

att se!

Som ni kanske vet så har jag ju dragits med sämst syn sen typ, mellanstadiet. Glasögon har varit min bästa (påtvingade) kompis. Jag har dock alltid stört mig på att behöva dras med glasögon, speciellt i samband med sport, semester och smink men det var inte förrän jag började cykla och skida på allvar här som jag insåg att fanken, det funkar ju inte längre! Så jag tog ju tag i detta med att va livrädd för att peta i ögat, övervann min inre fobiker och gick till optikern för att skaffa mig linser. Läsarkåren kom med grymmast tips på snygga cykelglasögon och hejade på mig genom mina plågsamma försök att sätta in dem i optikerns (och de övriga butikskundernas, alltså hur tänkte ni där Specsavers?) närvaro.

Får jag erkänna en sak?

Jag lyckades inte vinna optikerns gunst och få ut linser ens efter fyra besök :(

Alltså jag sa till dem – ge mig tid plats rum där jag får va ifred så lyckas jag!

Men det fick jag ju aldrig. De ba gnäll gnäll, du måste sätta in dem här och ta ut och så.

Moment 22. Utan lyckat insättningsförsök – inga linser. Utan linser – ingen hemmaträning.

vad gjorde jag då?

Jo, jag fotade förstås av min synundersökning och beställde en uppsättning endagslinser på nätet.

HÖHÖ *skrattar evilt*

Självklart gick det mycket smidigare hemma! De första gångerna var förstås klumpiga och plågsamma och ibland kunde ta upp till en timme att peta in linsjäveln i högerögat (vänsterögat hade aldrig varit nåt problem sen dag ett, måste va skev eller nåt jag). Jag tårskvätte och tandgnisslade mig genom de första gångerna.

Men nu – det går fort och smidigt och snyggt!

och jag se.

jag ser dig! På långt avstånd
jag missar inte längre vinka till dig på stan

jag är inte längre speciellt klumpig

mycket säkrare på cykeln – inte minst i kurvorna och inne i klungan

sjukt mycket mer pr0 med äkta cykelbrillor på

hinner se badass-gäddorna i förväg innan de äter upp mig när jag badar

slipper slita på mina vanliga glasögon

slipper tappa brillorna i maten medan jag försöker spela elegant på dejt!

och mascaran syns så mycket mer.

När jag tog på mig linserna första gången på Mallis, alltså den känslan. Jag grät till en skvätt faktiskt. Vilka färger! Vilka nyanser! Vilken sablars stark sol!

jag minns att jag till och med blev trött av att se så mycket den dagen.

Så himla lycklig jag är för att jag kan se. Världen är mycket bjärtare och vackrare nu.

nu återstår bara en sak.

att lura optikern att jag kan sätta linserna så jag kan snabbt få ut månadslinser, börjar lessna på engångslinserna. Ska bli en prövning. Byter i värsta fall optiker och ljuger mig in i linssystemet. eller gör värsta snitsiga insättningen till optikertantens förtret

HÖHÖ

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

8 kommentarer

 1. Jag dras också med glasögon, men har aldrig varit lockad av linser. Jag lider inte tillräckligt för att jag ska ta tag i det, trivs med glasögon helt enkelt :) Men de börjar bli rätt slitna av mycket lersprut, och din historia gör mig ju lite sugen. Men så tänker jag också att linser och lersprut kanske inte heller är en så bra idé? Konsekvensen av att få in fel grejer i ögonen kan ju förvärras om där sitter ett par linser, det är därför linser är förbjudna i vissa industrier. Men det kanske snarare är syror och inte lervatten? Hm…

  Underbar hårfärg för övrigt :)

  1. Tack :)

   Men du – du cyklar ju inte glasögonfri! Du har ju sol- eller skyddsbrillor. Så du slipper lerstänk!

   1. Okey, dags att återaktuellisera detta för min del. Igår var jag ute och körde i regnig göteborgsnovemberskog. Det tog inte så värst lång tid innan sikten var klart begränsad av vatten på glasen (ja, keps nerdragen till precis ovan brillorna, hjälpte föga). Jag önskade mig glasögonfri. Oavsett glasögontyp så funkar de ju inte värst bra i regn. Så, hur funkar då linser utan glasögon under cykling? Testat? Mucho torrt? Besvär med lerstänk?

 2. Vilken rebell du är ;)
  Du behöver inte någon optikers tillåtelse för att köpa månadslinser, bara att beställa.

  1. Fast nu har jag kostat på mig en dyrare, lyxigare optiker! Lite som byta från Craft till Rapha, faktiskt ;)

  1. Okej, det är bra att du berättar det, för jag har faktiskt funderat om det blir bättre el värre med linser. Tack :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.