Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Vänd blicken från cipodräktsmannen så ser du
att jag har dubbla par brillor på mig…

Världen stormar, snön tinar men pryllustan består! Ikväll ska jag hämta ut mitt första parti kontaktlinser (omgshitscary) och då jäklar ska jag äntligen bli en sån där smaklös person som glider runt med shades inomhus! på kontor! på hemmafest! på lokal! ba för att jag kan. Katja Bonodonatellasson.

Nädå. Kommer ju liksom ba ha dem till cykling samt när jag vill slippa paparazzi.

Och ty jag är helt ny (nästan i alla fall) inom cykelglasögonvärlden vill jag att

JUST NI

ska hjälpa mig att rota rätt bland cykelbrillsvärlden. Vilka tycker ni är snyggast? Skönast? Smidigast?

Och så var det det där med linser också. När jag glider in på de olika brilltillverkarnas hemsidor så är det snack om olika linser hit och dit. Är det bara färger som skiljer sig eller är det typ, hur bra man ser i dem? Det jag är främst intresserad av är brillor för landsväg-, caféracing- och cyclocrossändamål.

Får nästan huvudvärk av all information ibland. Är dock väldigt godtrogen av mig så tipsa snällt och objektivt.

Tack!

Har förresten fixat Bloglovin’ igen. Följ mig där om du inte vill missa ett endaste litet inlägg :)

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

16 kommentarer

  1. Mina klara favoriter är Rudy Project Noyz och Oakleys RadarLock Path, gärna i XL.
    Har inte testat några som slår Oakleys renhet i optiken!

  2. Med risk för att svära i kyrkan måste jag ändå säga att jag är väldigt nöjd med mina BBB Impulse. Snygga, sköna och med tre olika linser att byta mellan.

  3. Om du vill ha några billiga cykelglasögon med styrka innan du vant dig vid linser så finns de här. Kör med dem själv. Det som är sämre än på mina gamla Rudy Project är att de är kassa i regn, man ser dåligt då, å andra sidan är det klart bättre hållbarhet. Rudy Projectglasen var snygga och så men usch vad kass kvalitet. De gick sönder på fyra helt av varandra oberoende sätt. http://www.rapideyewear.co.uk/section.php/5/1/polarised_sunglasses_for_cycling_rx_prescription_options_available

  4. Om du vill ha några billiga cykelglasögon med styrka innan du vant dig vid linser så finns de här. Kör med dem själv. Det som är sämre (förutom designen) än på mina gamla Rudy Project är att de är kassa i regn, man ser dåligt då, å andra sidan är det klart bättre hållbarhet. Rudy Projectglasen var snygga och så men usch vad kass kvalitet. De gick sönder på fyra helt av varandra oberoende sätt. http://www.rapideyewear.co.uk/section.php/5/1/polarised_sunglasses_for_cycling_rx_prescription_options_available

  5. Håller med ovanstående om x-kross! Har inte prövat så mkt innan men de är jag nöjda med! Sitter bra, snygga och går att variera lins. Och ang lins så väljer man beroende på väder. Jag skulle säga en clearmirror (genomskinlig men med spegeleffekt för å slippa se ut som lab-assistent), en orangemirror (bra allround som du kan ha både vid lite skugga/sol) och ev en Brownmirror för riktigt soliga dagar. De är de jag har iaf:-) Min pappa har just köpt dem och han har även insatsen där man slipar en liten extra lins som sitter innanför själva “solglasögon-linsen”. Den kan man enkelt ta av o på som man vill. Då behöver han inte ha linser.
    Lycka till!!

  6. Haft lite blandade billigare brillor tills jag köpte Oakleys radarlock xl och slutade leta, sitter perfekt och deras linser är hur goa som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.