Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Katja om kärlek

Därför är vi cykelbloggare är bäst.

Därför är vi cykelbloggare är bäst.

Vet ni, jag är så glad att vara en cykelbloggare. Dels för att jag får blogga om det roligaste jag vet – förstås – men även av andra anledningar, typ dessa:

noll. Vi håller oss till ämnet. Och med det menar jag förstås inte att vi inte tillåter oss lite avstick då och då – man kan inte bara blogga watt, mil och höjdmeter – men den röda tråden finns där. Åh så härligt med folks med starka intressen!

ett. All kärlek till naturen. Gäller i och för sig alla friluftsälskande bloggare – men vi cyklister är ena bästa rackare på att uppskatta naturen och beskriva den så att man verkligen känner igen sig och vill. ut. med en gång.

två. Att vågar vara ärliga och så att säga “skippar the crap”. Eftersom vi är en nischad, rätt så liten grupp likasinnade så finns det ingen anledning att tillfredsställa hela den breda mainstreammassan. Finns ingen anledning att luras. Därför kan vi vara ärliga och verkligen blogga från hjärtat om sånt som intresserar oss och alltså inspirerar våra läsare.

tre. Vi hjälps åt. Kastar jag ur mig en fråga så dröjer det inte länge innan jag får massa svar. Och eftersom alla vet lite bäst och kan lite mest så blir det ju en härlig soppa av kunskaper och åsikter vilket gör att vi utvecklas och lär oss nytt, hela tiden.

fyra. Vi är snälla mot varandra. Jag har nu bloggat i över två år – och kan räkna neggokommentarerna på mina tio… nej fem, nej tre fingrar kanske? Och då slickar jag ändå aldrig några rumpor med mina åsikter. Och vet ni vad jag tror det positiva stämningen beror på? Just ja, dels på att cykling automatiskt gör folks till bättre människor (vad elaka cyklisthaters än påstår om oss) och dels på att när man har roligt så pallar man inte störa sig på småsaker. Eller hur?

fem. Vi främjar jämställdhet och medmänsklighet. Eftersom vi håller på med en sport som främjar resande och utforskande så ser vi så mycket hela tiden! Vi lär oss att uppskatta solens värmande strålar under morgonrundan, den där mackan mot en varm cafévägg, den där snälla herren som hjälper oss att laga punka, den där snälla damen som lånar ut sin pump så vi kan bättre på trycket, den där fattiga bonden i bergen som låter oss dricka ur sin brunn. Vi noterar orättvisorna i sporten och vi har all makt i världen att påverka, bara vi är tillräckligt många som vill det. Vi är alla cyklister och vi vet att vi inte klarar oss utan varandras hjälp och pepp på vår väg upp till toppen.

Kommer ni på fler anledningar? Shoot :D Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

6 kommentarer

  1. Åh så bra skrivet! Kan verkligen känna igen mig i allt.

    Ang. neggokommentarer så har jag inte fått en enda sedan jag började cykla och blogga om det, win! Innan hängde internätz ALLA troll på min blogg :(

  2. Så bra skrivet! Det är ju så det är! Tjusningen att följa alla härliga cyklister, lite av varje hos alla. Inspiritation och pepp:-)

    Negativa kommentarer får jag i bland, anonyma små nålstick. Men men kan inte vara alla till lags. Vem vill förresten det!

    Trevlig dag :-)

  3. Jag har gråtit ögonen ur mig ett par gånger när någon velat “sätta mig på plats”. Men det är en promille i jämförelse med hur mycket energi bloggandet ger <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.