Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Katja kör landsväg

Rolig utmaning – Specialized Spring Classics Challenge

Rolig utmaning – Specialized Spring Classics Challenge

SpecializedChallenge

Specialized gör en Rapha och bjussar på en rolig utmaning tillsammans med allas vår Strava. Det går ut på att man ska få ihop 1.266 km (sammanlagda sträckan av samtliga vårklassikerlopp) under de kommande 40 dagarna.

While the world’s best professional cyclists are hammering up the bergs and bouncing over the cobblestones, Specialized and Strava challenge you to ride the cumulative distance of five of cycling’s most storied races that form the Spring Classics, adding up to a monumental total of 1,266 kilometers (787 miles). 

For those curious, here is how the math works out: 

   Milan-San Remo [294km] 
Tour of Flanders [259km]  
Paris-Roubaix [257km]  
Flèche Wallonne [205km]  
Amstel Gold [251km] 
= 1,266 kilometers 

In honor of Specialized’s 40th anniversary, we’re giving you 40 days to complete the Challenge. 

There are milestone badges to be earned at 25%, 50%, 75% and 100%, so set yourself some distance goals and make it happen. 

Join Specialized – lululemon riders, Evelyn Stevens and Tayler Wiles in putting in the Challenge kilometers. While you’re out there, tell us about your progress and share photos from the road via Facebook, Twitter and Instagram with the hashtag #SpecializedChallenge

1.266 km kan låta mycket men tänk

1.266 km är lika med 13 100-km-rundor

eller

1.266 km är lika med 26 50-km-rundor

istället

så blir det mycket mer greppbart och inte så värst omöjligt för oss som cyklar mycket.

Tyvärr kommer jag inte hunnit cykla nåt förrän ihelgen – men utmaningen känns inte alltför omöjlig, inte minst med tanke på att jag sticker till Mallis redan nästa torsdag. Och där gör man ju liksom inte annat än cyklar långt, det vet ju alla :)

Så – läs mer här, följ mig på Strava och anmäl dig själv här! Det värsta som kan hända är att vi får slå ihop våra sträckor för att nå målet, eller hur? ;)

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.