Cykel,  Cykelcross

Mijn plannen voor de komende week.

20594917714_8225c076a2_k

God morgon cykelfolket! Hur är läget? Jag är på fint humör om än lite småavis på dem som körde de två crosstävlingarna i Stockholm i helgen. Ute är det grått och milt, precis som jag vill ha det. Perfekt tränings- och fotoväder. Det var länge sen jag körde min klassiska veckoplanering så varför inte överraska? Let’s go:

* idag måndag är det (kors i taket) en cykelvårdsdag. Det är hela tre cyklar som ska fixas: crossen ska försökas lagas (som sagt vägrar den att växla av nån suspekt anledning), mtbn ska tvättas ordentligt och fotograferas lika ordentligt för slutgiltig försäljning (har ju varit en del turer fram och tillbaks men jag har alltid dragit tillbaks annonserna men nu jävlar hejdå) och så damtrallan som min familj skänkt mig efter att min senaste tralla stulits, ja den nya damtrallan ska också försökas fixas så den blir ordentligt körbar. För Katjas del gäller löpning – nåt jag kommer att ägna mig två gånger/veckan nu under crossäsongen. Sett den här btw? Jäklars skills och kul!

* imorgon tisdag cyklar jag intervaller på racern. Hårt och snyggt. Anundsloppet är i helgen och jag har på grund av den sista tidens bajsben sänkt mina ambitioner och tänker försöka hävda mig i veteranklassen istället för att försöka att inte bli avhängd på andra varvet i elitklassen. Dessutom måste krafterna räcka till att efter tävlandet stå flaggis i Nick Tuna-korset – min klassiska flaggisplats med Grannen och Valle <3

* på onsdag kör jag förhoppningsvis cross! Förhoppningsvis eftersom det är inte helt säkert att min cross hinner lagas till på onsdag. Eller jo, det gör den om det så än får kosta eftersom jag ska försöka hinna få den lagad hos Bianchi här på stan imorgon.

* på torsdag kör jag åter racerintervaller. Hårt och snyggt och det blir veckans sista hårda pass.

* på fredag sköljer jag, antingen på racern eller på crossen, beroende på vädret etc.

* på lördag vilar jag. Har märkt att mina ben inte gillar det där med cykling över tre lugna mil dagen före tävling. Så det blir kanske nån lätt rull alternativt promenix eller annat soft! Ändå helg och allt sånt. Jag är egentligen sugen på att köra Sista Chansen i Ramnäs, GP och allt, men fatta hur mina ben kommer att vara på Anundsloppet då… Men vi får se. Har liksom inget att bevisa utan tävlar för min egen skull så.

*  på söndag tävlar jag med all säkerhet! Och hänger i Nick Tuna-korset förstås. Och vi hoppas på fint väder. Bara det att tävla på slätan gör mig smått nermojoad (men vad gör man inte för hemmaplan etc., Anundsloppet är ett grymt fint anrikt lopp!) så snälla. Ge mig ett relativt vindsfritt, snabbt lopp.

Så ni ser – en alldeles klassisk, förhoppningsvis disciplinerad träningsvecka är här. Det gör mig lugn inombords och vet ni det bästa – tyskarna har lovat att skicka Ridleyn idag. Från och med nästa vecka ligger fokusen på crossandet, till hundra procent.

Har ni nå skoj planer för veckan? Puss.

Uppdatering: Åh tydligen så missade jag att höstens första Helgmys går nu på lördag. Fasiken att allt roligt sker samtidigt. Nu blir jag villrådig. Sista Chansen eller Helgmyset? Båda lär ju blåsa ut lungorna… Men Helgmyset lär ju ge bättre teknik inför Crosscupen… Hm… cliffhanger |

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

3 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.