Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Haha, vilka roliga svar jag fått på rebusgåtan, på fb twitter och här alltså. Svaren har lutat sig åt att jag antingen vill be folk att brinna i helvetet (är jag verkligen så evil alltså?) eller att jag är sugen på eller ska skaffa mig en tempohoj. Lite märkligt med det sistnämnda eftersom tempohojen är det som är tydligt kryssat i bilden.

Men kolla, här förklarar jag.

Gubben är en känd regissör som har gjort Aliens-filmerna och andra mästerverk. Han heter Ridley Scott.

Men Scotten är ju kryssad vilket lämnar kvar enbart…

Ridley!

Som cyklist vet man ju förstås vad Ridley står för. La magie du cycle belge.

Vidare. Handen som pekar på Ridley har n+1 intatuerat. n+1 är ju regeln för hur många cyklar en cyklist bör äga vilket betyder bara en sak.

En ny cykel, nämligen en Ridley är på ingång till min lya ciclista.

Men vilken Ridley?

Tja, här får vi åter titta på bilden. På Ridleys tröja är xXx-loggan delad på tre. Tre delat på tre ger oss…

…ett X!

Alla Ridley-cyclocrosshojar heter ju nånting med X. Det är alltså en cross. Men vilken modell? Vad återstår på bilden?

Just ja. Elden. Eller fire som det heter på engelska.

Ridley. X. Fire.

Så svaret på gåtan: varför är jag så uppspelt? är förstås att jag ska bli med en Ridley X-Fire. Kul va?

Det var den rebusen. Puss!

RED

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

9 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.