Cykelkatten

Afterbike, afterglow

IMG_0426

Igår sprang jag för andra gången i höst! För mig, löpning är ett renodlat höst- och vinternöje. Därför blir jag alltid lika pepp på att springa eftersom jag liksom får längta lite till det varje år. Sen jag fick dille (sorry för uttrycket men hängt för mycket på denna bloggen idag) på cyclocross för ett par år sedan så har dessutom löpningen äntligen fått en mening i mitt liv (precis som gymmet, vaselinet och havregrynsgröten fick en mening efter jag börjat med cyklingen). Eftersom jag aldrig springer utan musiken som bor i mobilen springer jag oftast i mina vanliga cykeltröjor som har stadiga tajta fickor och bidrar till att alla (harar? mygg? älgar? kvällsblottare?) ser och förstår att jag egentligen är en cyklist som råkar springa.

Man måste förresten inte börja springa bara för att crossäsongen börjar. Frågar man crossproffsen (för det är ju förstås dem man identifierar sig med eller hur) så finns det de som springer mycket, de som springer ibland och de som inte sprungit på tio år. För mig, som har suttit i princip “statiskt” på en landsvägshoj hela våren och sommaren, är det om inte annat skönt att få igång kroppens allmänna rörlighet och få pulsen att leva sprinter-style. Ett annat argument för särskild löpträning under crossäsongen är att det gäller att vänja kroppen vid de snabba av- och på-rörelserna och att löpmomenten under tävlingarna inte kommer som en chock. Det kan jag hålla med om – usch på att stumna det första man gör!

Så jag har kommit igång lite lätt. Målet är att springa cirka en mil i veckan fördelat på ett par intensiva pass à fem-sex kilometer var.

Löptränar ni nånting under höstsäsongen?

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. Löptränar är lite att ta i men jag försöker att komma i gång och få regelbundenhet i löpningen eftersom jag varit så puckad att jag anmält mig till en fjällmara. Jag gillar att springa och tänker att gör jag det en två gånger i veckan hinner jag aldrig bli less och tycker att det roligt varje gång.

  2. Älskar att springa. Saknar att springa. Uppvuxen med terränglöpning och orientering och sorgset snopen över att det inte går. Gång på gång gör jag mig illa, jag har fortfarande inte läkt ihop efter senaste backintervallen i Hammarbybacken. Ju mer jag tänker på det ju mer drama queen kryper fram. JAG VILL OCKSÅ SPRINGA! Och crossa. Bubuhuuu. Spring en mil för mig också är du snäll? :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.