Cykelkatten

Afterbike, afterglow

CykelKatja kör landsväg

Nittiofem sjyssta klubbk i lördags.

Nittiofem sjyssta klubbk i lördags.

Måndag vänner! Ute droppar regnet, var blöt som en gåsunge när jag kom in efter förislämningen imorse. Tyvärr hade det inte hunnit bildas skojiga plaskpölar att cykla igenom med kärra, kanske i eftermiddag? Vi får hoppas.

I lördags bjöd Kristina till en fin klubbdistans uti Fjärdhundraland. I vår grupp blev vi fyra personer, tre “gamla” blårange plus en konditionsstark nykomling – välkommen till cykelgemenskapen Simon!

Kristina berättar om unika kyrkomålningar i kyrkan vi passerar på vägen till fiket.

En av sakerna jag gillar med Kristina är att hon är typen som blir uppspelt av nya vägar och lär sig gärna om platsernas historiska och kulturella bakgrund. En kunskap hon gärna delar med sig av till andra. Det blir ju alltid roligare att cykla ihop med en sådan person än med den som bara matar på, väg som väg ungefär.

Med Andreas uppvuxen i trakterna vi cyklade i samt den cykelglada Simon (åh, nybörjarcyklisternas glöd är den finaste sortens cykelglöd) blev vi helt enkelt en trivsam kvartett.

Fiket för dagen blev Härnevi Plantskolas Kaffestuga på landet. Fint att få hänga i ett lusthus och moffa i sig hembakta saker omgiven av vackra blommor, till salu och till beundro.

Nackdelen med att fikanjuta för länge är ju förstås att pulsen går ner. Men så är det ju precis varje gång, men också något jag glömmer varje gång.

Oavsett blev vägen hem bra trevlig och cykelmässigt karaktärsdanande. Först drog vi en paradrepa genom gulliga Enköping – tack för en för mig ny väg ut ur stan Kristina! – och sedan kämpade gemensamt mot vinden som började tillta ju närmare Västerås vi kom. Så blir det ju i en petite klunga: alla måste bidra, man kan inte bara gömma sig och fisa bakom andra hela vägen.

På vägen mötte vi flera klungor och solitärer: folks från Stockholm, Enköping, annanstans Uppland, folks som fikacyklade och så gode randolegendaren Blyckert som tränade inför Sverigetempot.

En helfin fikarunda med andra ord, tack Kristina & Co!

P.S. Du som cyklar eller vill cykla med VCK får gärna följa klubben på Insta där vi bjuder på roliga nyheter, engagerande medlemsstories och annat sjysst som komplement till hemsidan.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.