Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Hej lördagscyklisar! Soffbloggaren har. Har hunnit äta lunch, “råka” somna ihop med min nyblivna treåring, vakna dåsig och bygga på dåsigheten med två rutor morotskaka och en kokostopp. Det där med att bli pigg efter att ha sovit på dagen, alltid lika svårt. Inte ens en mugg svartast kaffe i Gästrikland och en timma pumptrack och åspromenad med min cykelplutt har lyckats väcka mig riktigt än. Känns därför lite lagom weird att blogga om min käcka wymtm-träning imorse.

Morgonen var minst sagt crizp, cirkus plus fyra och nästan ettrigt soligt. Farmor-Evas lånehoj hade stått och väntat på mig så det var bara att lycra upp sig och styra kosan mot skogen!

Var glad att jag hade avbokat fredagens festa-till-i-Stockholm-planer till förmån för sömn och cykling i Hedesunda hemma hos Ivars pappas familj. Jag saknar mitt Stockholm något så djävulskt men både kroppen och själen är något postförkylda och slitna just nu och då är det bäst att hålla sig på mattan. Festa hinns det med framöver.

Började på Häsens finfina pumptrack för att mjuka upp them lederna (eller vad man nu mjukar upp när man kör pumptrack, effektivt är det i alla fall!)

och dök sedan rakt in i trollskogen next door. Dessvärre är cykelterritoriet något begränsat just nu och en måste hålla sig till de lagstadgade elljusspåren / mtb-spåren annars kan man bli knäppt av de som roar sig med att ha ihjäl stora djur höstetid.

Men som ni ser var inte elljusspåret aka “mtb-femman” fy skam det heller.

Försökte verkligen hålla nere ansträningsnivån men blev likt förbannat svettig i alla de korta men branta backisar det bjöds på.

Lattjade runt och lyckades till och med med ett hopp (alltså känslan av air <3) men höll sedan på att vurpa på de blöta spånen, snacka om ironiskt. Note to self: underskatta aldrig blöta spån.

Började efter ett gäng-sjuttio rullminuter nynna på in sweet harmony och high (ni vet den med Lighthouse Family), ett säkert tecken på att man är på en bra plats.

Styrda kosan hemåt, körde nästan in i ett träd vilket var smått pinsamt men droppade snyggt i åsen-dropet jag bävade inför förr. Wii

Stretchy stretch

Nöjdy nöjd

Kaffe kaff

Puss!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.