Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Cykel

En materialtorsdag i februari

En materialtorsdag i februari

Idag

⭐ (eller kanske på måndag, men troligtvis idag) kommer min underbara rosa smällkaramell till mtb att få en ny ägare. Att sälja min Trek Procaliber 6 har inte varit ett lätt beslut. Cykeln är fortfarande fräsch, jag sitter skitbra på den och den har gjort mig glad så glad under så många turer! Men jag är inte en n+1-tjej. Jag är en n+/-1-tjej. Och jag har länge varit sugen på en modell nivå eller två högre. Inte så här på direkten – mtb är inte direkt någon gren som roar mig mer än då och då och gärna i rätt miljö. Men jag har länge tänkt att något år köra en lite mer helhjärtad mtb-satsning och det ska jag göra på en hoj som är lättare och styggare än Procaliber 6.

Fast jag är lite tårögd ändå :'( Älskar ju min rosa cykel. Men fan man kan inte behålla cyklar bara för att man älskar dem. Man ska använda dem också. I alla fall sådana icke-museala objekt. Eller?

⭐ kommer jag att lämna in gravelstålisen på service. Tyvärr har vi ingen Tvåhjulsmästarna-butik (än iaf) här i Västerås så det får bli en annan verkstad här i stan. Men stålisen är lite på dekis och till och med Plutten undrar varför mamma inte cyklar Ivaj utan måste tråk-gå överallt. Bromsvajern hänger löst, växlarna är under all kritik, skärmarna hänger smått löst etc. Och jo jag skulle kunna fixa det själv eller be någon av mina vänner. Men vill inte det. Vill lämna in till proffsen och gärna betala för det. Sådan är jag.

⭐ ska jag försöka hinna byta styrstam och justera styret och sadeln på min cross. Ni som hänger hos cykelkatten ofta vet att jag har haft rätt stora issues med att sitta bra på min Trek Boone. Min kropp och särskilt ryggen är mycket känsliga när det kommer till geometri och det är alltid ett spel eftersom jag är mellan två cykelstorlekar hos de flesta märken. Normalt sett är jag rätt duktig på att bikefitta mig själv men med den här cykeln säger jag nog pass. Lyckas inte denna mekövning så överlämnar jag mig själv i en bikefittares händer.

⭐ är jag mycket glad för min lilla plattform här ute på internetplaneten. Tänk så mycket positiv energi som spreds i och med kroppsinlägget jag skrev häromdagen, här och på insta. Och det främst av er kära läsarpacket! Och så slog vi (nästan) besöksrekordet. Är rörd av alla positiva kommentarer och DM. Det där med att lyckas beröra är en a de bästa sakerna med att blogga. Om inte den bästa.

Nu snöar det ute. Måste snarast ut och fånga ett gäng flingor med tungan. Fortsätter det att snöa på kvällen ska jag lära Ivar hur man gör. Puss.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.