Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Ivar min Ivar

Mon petit saboteur 🎈

Mon petit saboteur 🎈

Du du du

sabbar min sömn. Har tidigt fĂ„tt för dig att ottan – svinottan – Ă€r den bĂ€sta tiden att vara pigg pĂ„. Och jag, jag har aldrig lĂ€rt mig att hinna vila ut mig tills dess. Du, ska jĂ€mt hĂ„lla pĂ„ och överraska med Ă€n hunger Ă€n oro Ă€n gulleönskan nĂ€r jag minst anar det nattetid

och jag kan rÀkna dagarna jag har kÀnt mig pigg och sÄdÀr riktigt vital pÄ min hands fem fingrar

Men i pyjamas. Med sömnfuktig nacke. Med blöstjĂ€rten tryckt mot mitt bröst. Med nappen pĂ„ sniskan. Och Pandis i famnen. Viskandes mamma med svag smĂ„pojksröst. Ögon sĂ„ blĂ„, hjĂ€rtat slĂ„r hĂ„rt. Pigg kan man vara en annan dag. SnĂ€lla fortsĂ€tt vara du varje dag.

Du hörredu

gör mig full av oro. VĂ€rlden Ă€r en mycket farlig plats, och jag har Ă€r hönsigare Ă€n vĂ€rsta Gull-Fian. Borde sova men nojar, borde egentidsnjuta men ojar. Vet att det Ă€r omodernt och ocoolt och opraktiskt och tĂ€rande men sĂ„dan Ă€r jag, och sĂ„dan Ă€r du. VĂ€rd alla mina tysta böner, all min uppmĂ€rksamhet, allt fluff och allt guld. Jag tĂ€nker dĂ„ inte min oro pĂ„ dig överföra – men gör jag det sĂ„ förlĂ„t i förvĂ€g. 

Men nĂ€r du vĂ€l nĂ„got hĂ€ftigt kan – kan sjĂ€lv mamma! NĂ€r du frigör dig. NĂ€r du kan, sĂ„ mycket du kan ojojoj, dĂ„ skiner jag stoltast med leendet störst, har ni sett har ni hört, va min Ivar, han kan!

Du hörredu

fÄr mig att undra nÀr jag kommer att Àga de dÀr, mina planer

mina viktiga jÀkligt vÀsentliga vuxenlivs plaaaner
egoförverkligandet sörru, strÀvanden hit stravagoalsen dit

Men vÀl fÀrdiggnisslat med tÀnderna. Men vÀl uppgivet, struket avbokat. FÀrdighostat och nyst, accepterat tillstÄndet. VÀl meddelat till alla De Inblandade Vuxna. Men vÀl med mantrat jag hinner, med nuet som motorn, Äh vad vi njuter, tiden vi Àger, tillsammans vi finns hÀr.

Du hörredu

mon petit saboteur

du sabbar min ordning

lÀr mig att vÀnta

lÀr mig om vÀrldar

utmanar

uppmanar

Ă€r full av leksaker, kunskap och honung

och för det jag Ă€lskar dig sĂ„ 🎈

Dela detta inlÀgg

TÀvlings- och Àventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. HjÀrnan och hjÀrtat bakom CYKELKATTEN.CC - den vÀrsta bÀsta bloggen om cykel, liv och kÀrlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt pÄ landsvÀg och i skog, cykelkultur, sina vÀnner och fantastisk musik. Och att fÄ fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, lÀser och delar min passion.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.