Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Katja kör MTB

Nio tankar inför de nio Cykelvasan-milen.

Nio tankar inför de nio Cykelvasan-milen.

Oförklarligt pillemarisk och myggbiten, men så ser jag tydligen ut idag.
Och värre lär det bli på fredag…

Hej. Tydligen så ska jag köra det där Öppet Spår-loppet nu på fredag. I blondhuvudet snurrar förstås en del tankar. Vill ni ta del av nio av dem? En för varje mil? Ni har inget val, här kommer de voilà:

Tanke 1

Tionde augusti. Det är ju mycket, mycket snart. NÄSTA HELG? Skojar ni me mej?

När startar jag förresten?

Tanke 2

Jag är undertränad. Sjuk mer eller mindre hela sommaren sedan slutet av maj, värmeslagen dag som natt, bebismamma etc. Förklaringslistan är lång men det är väl bara mammabiten som är en positiv ursäkt. Resten är bajs. Jag har precis kommit igång med cyklingen igen, sådär lagom en vecka före Cykelvasan. Känns trist, ogillar att gå in i saker utan att ha gjort mitt bästa för att förbereda mig.

Ja, jag vet att det är bara Öppet Spår just för att jag inte ska känna någon press eller så men det är fortfarande sådär lagom opeppt att köra oförberedd. Hade tänkt samma inför ett längre pass med klubbgänget.

Nåväl det man inte har i spirorna har man i pannbenet eller hur?

Tanke 3

Nio mil grusväg. Säg att det är enkom mycket, mycket vacker grusväg. Säg att jag klarar av mentalt att cykla nio mil sportgrus sittandes på något med dämpning och rakstyre. Säg att jag inte _råkar_ köra vilse i något skogsparti bara för att jag inte kan hålla arslet borta från Det Mystiska Som Döljs Bakom Spåret.

(och jo, jag skulle kunna köra på ett CX men ska jag någon gång tävla i Cykelvasan så måste jag ju vänja knoppen vid att göra det rätt på en gång liksom)

Mental träning yo! Blir bra för mig det.

Tanke 4

Jag kanske borde ta och byta slang på bakhjulet ett par-tre gånger innan loppet så att det sitter så att säga. Nödfallsmeka är urtråkigt så länge det inte handlar om 1) estetisk eller 2) aerodynamisk optimering. Men det är ingen ursäkt. I veckan ska det slipas punkafix.

Tanke 5

Törs jag kolla väderprognosen? Jag har ju liksom ställt in mig på att det kommer att vara sablars varmt och gudars grushalt. Tänk om jag har fel? Törs jag hoppas på att jag har fel?

Tanke 6

Undrar om jag får köra solo eller kommer jag att hitta några skojiga att köra med? Hittills har jag inte kört ett endaste motionslopp utan sällskap, antingen frivilligt <3 eller motvilligt eller både och (på Ottarsloppet, mitt senaste lopp var det en enduroherre som låg bakom mig och kallpratade hela himla tiden, det var både mysigt och lite stressigt på något sätt. Jag var snabb nog att ligga hjulet före men inte tillräckligt snabb för att dra ifrån. Räknas det som en frivillig eller ofrivillig sällis? Äsch.)

Tanke 7

Meningen är att vi ska övernatta i Jonas föräldrars lilla husbil (Ford Transit med Pössl-rigg) under helgen. Det blir första gången som tre istället för två och det kan gå precis hur som helst. Kommer Ivar att palla trycket? Kommer vi att palla trycket? Kommer jag att få sova? Ännu ett spänningsmoment helt klart.

Tanke 8

Jag är ändå lite nervös. Har inget tidsmål, förväntningar eller så men i och med det här inlägget så blir det ändå lite mer konkret. Och jag vill så gärna slutföra.

Tanke 9

Det kommer att bli skitskoj. Jag vet det. Roligt, utmanande, fint, glatt. Fullt ös, för det är väl därför det heter Öppet Spår?

Kl 9.30 startar jag mina damer och herrar (letat på startbeviset under inläggsskrivningen). Säg hej och lycka till ni andra som ska köra loppet och The Real Shit dagen efter! Puss.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.