Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Hej läsare, hej första augusti, en månad kvar till min bästa årstid.

Det här har nog varit min sämsta bloggsommar någonsin. Det kommer att komma lite förklaringar, ett Q&A (även om den mystiskt försvunna podden) och förstås en semesterberättelse. Jag måste bara samla mig lite och ladda om här hemma. Men först vill jag berätta om en rolig grej!

Det finns en bra sida. Den heter Cykeltjejer.se. Det är en bloggportal för ett gäng kvinnliga cyklister som bloggar om cykeldittan och cykeldattan. Jag gillar dessa bloggar. Det tränas, körs lopp, cykelreses, tävlas och mekas. Det är högt och lågt och bäst av allt – personligt, for reals jordnära och därför mycket sympatiskt.

För ett par veckor sedan utlyste Original Teamwear och Cykeltjejer.se en kläddesigntävling. Självklart såg jag tävlingen sent. Just lagom tills jag blev åter höll på att bli sjuk i samma skit som hade snott sex veckors (!) träning och smaksinne. Det var som vanligt hemskt varmt, jag låg i soffan och slöklottrade med min Faber-Castell och tänkte att det vore väl fint att göra en design. Cykelstil är ändå det nästroligaste med cykel eller hur? Tävlingen är dessutom för en god sak. En #levförfan-sak. Vinsten från kollektionsförsäljningen går till Cancerfonden.

och jag kom att tänka på tankarna i väntrummet på operationen
 på operationen där läkarteamet tog bort en del av min livmoderhals

Plötsligt fick jag upp den annars sovande skaparlusten och tände till och började tänka till. Men så blev det natt, och sedan följde flera nätter och dagar och tiden fanns inte och orken, den hade ju tagit slut…

Tills jag satt och väntade på min tur på Hälsocentralen i Åre. Kul va, att göra det på något som hade varit tänkt som en nice cykelresa? Men jag var störtsjuk och ville en gång för alla ta reda på vad som hade däckat mig två tredjedelar av sommaren. Uppgiven hade jag ändå en viss ro i kroppen. Plattan åkte fram och jag gjorde klart designen som hade ritats upp i mitt huvud.

Och så här blev skissarna:

tröjan framifrån

tröjan bakifrån

och byssorna bakifrån because #foreverbuttphotos ni vet.

Idén är följande:

Ett mycket synligt (både budskaps- och trafiksäkerhetsmässigt, alla vet ju att det är kontrasterna som gör att vi cyklister är synliga i trafiken)

och cyklistformvänligt (kläderna måste sitta bra både på en rak XXL, en bredaxlad M och en timglasformad XS) kit

där bröstcancerfondens fina symbol Rosa Bandet omfamnar cyklistkroppen och gifter sig snyggt med Cykeltjejer.se:s runda symbol. Och vore det inte snyggt med blixtlåszippern utformat som ett rosa band i metall, om det går?

Det är alltså klassiskt cykelrosa och svart och lite vitt. Det är både passion, mörker och ljus. Och det är jäkligt mycket statement och hopp.

Det var min idé det och se där – den råkade gillas och nomineras yey!

Om även du gillar och vill ge just min design chansen att bidra till att ge hopp åt fler och kanske på sikt minska eller vågar vi ens hoppas, utrota? den dödligaste cancerformen bland kvinnorna så gör du så här. Gå in på den här länken, sök upp Cykeltjejer på Facebook eller tryck här och rösta på bidrag nr 1 i en kommentar.

https://www.facebook.com/cykeltjejer/posts/2112778942267746

Tävlingen pågår till och med fredag den 3/8. Tusen tack.

Och förresten. Jag blir inte direkt kränkt om vinnaren inte blir mitt utan något av de andras bidrag. De är ju hur snygga som helst hela bunten. Vinningen blir ju densamma.

Så välj med hjärtat. Och tusen tack om du väljer just min design. Fan vad glad jag skulle bli om den vann. Lovar sönderdela kort på er i “mina” kläder.

Puss och ta hand om er.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.