Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Katja kör MTB

Råkat anmäla mig till Cykelvasan.

Råkat anmäla mig till Cykelvasan.

Matchar självklart min nya classic jersey med min favvofärg på syrenen – deep purple.

Hej från slöbloggaren (skyller på hettan, har ett riktigt anti-hettan-inlägg på g, vänta nu bara ditt sablars dansbandskalas till väder).

Jag har nu anmält mig till Cykelvasan.

Öppet Spår.

Ska jag vara ärlig med er så är inte långlopp något jag går igång på helt och hållet – än. Ju mer jag utövar mountainbike desto mer lockas jag av grenens tekniska bitar. Därmed inte sagt att min teknik är bra – än. Tvärtom, långt ifrån. Men det är väl kanske det som lockar. XC är liksom fest och fokus och nya utmaningar hela tiden.

Samtidigt gillar jag att cykla fort, långt och varför inte på grus ibland så då är väl långlopp skoj ändå. Sedan vet jag med mig att det kommer att kännas urmärkligt att cykla långt och på grus på en annan maskin än cyclocross men det är kanske lika bra att vänja sig om man ska ta och tävla med rakt styre någon gång.

Varför kör jag Öppet Spår och inte “riktiga” Cykelvasan då? Dels så tycker jag att det verkar mysigt med Öppet Spår. Lite randonnée-ish liksom. Det går helt i linje med årets utmaning att njutcykla (med Garmin på race ofc, har man farten i benen så har man även siffrorna i bakhuvudet hehe).

Och dels så ser jag Öppet Spår som ett slags rep (om inte genrep). Min CX-vana trogen lär jag alltid känna banan i mitt tempo och antecknar mentalt och ibland skriftligt dess utmaningar, innan jag provcyklar den i full fart. Öppet Spår kommer att ge mig chansen att exempelvis vända och köra igenom de partierna som jag av någon anledning inte sätter snyggt.

Det kommer att bli fint och skoj! Och fett jobbigt så klart, inte så att jag underskattar utmaningen. Om jag siktar på någon sub-tid?

He

he.

Nä. Eller..?

Heja mig och heja Jonas som rejsar da real shit dagen efter mig.

luktar på syrenblommorna

kommer på att jag saknar luktsinne och äter* dem istället

* när jag var liten i Karelen letade vi barnen efter udda syrenblommor. Fann man en syrenblomma med fem blad istället för vanliga fyra och åt den så kunde ens kärlek till den man gillade bli besvarad. Fann man en syrenblomma med hela sex blad och åt upp den så skulle ens högsta önskan gå i uppfyllelse. Ska nog leta efter en sextis idag :))

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.