CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Cykel

Träningen kräver sin sömn, gäsp!

Träningen kräver sin sömn, gäsp!

Se så from jag ser ut när jag är sömnig! Sanningen är den att dessa korten är en vecka gamla men jag hade sovit lila dåligt och hade samma ytterkläder idag så det hade kunnat varit jag idag.

Alltså detta med sömnbristen vs. träningen är en liten käpp i mina (bildliga) träningshjul.

Och innan någon ropar Prioritera! så handlar dilemmat inte om att jag saknar energin eller motivationen till att träna – utan att jag under vissa perioder har så lite sömn i kroppen att jag riskerar att bli sjuk om jag drar igång för stora träningväxlar och det är smått irriterande för en som jag som söker någorlunda struktur i min träning och som inte är riktigt tjejen som myser sig igenom passen. Man är väl cyklist och inte en yogi? (och jo jag vet att man kan bli trött av yoga med men det på ett annat sätt och ni fattar va jag menar)

Jag har både frivilligt och mindre frivilligt laborerat med min hälsa i så pass många år att jag tycker mig veta hur min kropp funkar i vissa lägen. Och om det är något läge som den blir sänkt och ruggigt känslig för allehanda virus och annat sjukdomsjox så är det när jag sover för lite. Lite för mycket ansträngning och gärna nerkylningen på det och pang. Däckad igen.

Gudarna ska veta att vi inte ska klaga. Hoppetuss gillar att sova nattetid. För det mesta. Men så här är det med bebisar – man kan aldrig ”lita” på dem. Två nätter med djup sömn och matuppvakning först vid fem-sex på morgonen kan följas av en natt med många omnappningspauser och eller att tussen vaknar upp vid fyra, pigg och jollrig som en lärka och fast besluten om att hålla sina pären sysselsatta under heeela dagen. En sådan natt är ok. Det pallar kroppen även vid systematisk ansträngning. Men natt efter natt efter natt…

Nåväl. Det är bara att förlika sig vid att träningsrutinen kommer att fortsätta vara lika hackig som sömnen ett tag framöver. Jag är ändå tacksam som har så pass mycket energi till att hitta på mycket aktivt både med min bäbis och på egen hand.

Fast inte idag, inte efter inattens natt och idagens dag. Musten är ur. Den enda energin som finns kvar i min kropp är den som är kvar efter den ohemult oljiga mezelunchen tidigare idag. Enda träningen idag blir således sömnen och så hoppas vi på en piggare och mindre from-looking Katja imorgon.

Knorr och puss.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.