Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Cykel

Tre cykliga saker jag gillar denna fredag

Tre cykliga saker jag gillar denna fredag

Glad fredagsmorgon läsare! Här i Västerås hänger sig sensommaren kvar. Inte mig emot – eftersom bäbisen inte verkar ha särskilt bråttom ut ur magen så tänker jag passa på och vistas ute och må mig hela den ljusa dagen. Till er kommer här fem braiga cykelsaker jag 👌 idag. Voilà:

ett. Det finns cykeläventyr och det finns cykeläventyr med c som i coolt. ŠKODA:s Himalaya-projekt vart just ett sådant coolt äventyr. Om någon har missat så är Himalaya en ruggigt hög bergskedja mellan indiska subkontinenten och Tibetplatån. Världens högsta bergskedja faktiskt. Fatta gåshuden när min f d CK Valhall-lagkompis Eva Lindskog avslöjade att hon skulle cykla uppför Khardung La – ett av världens högsta belagda bergspass – ihop med ett gäng andra. Jag som höll på att dö kvävningsdöden uppför Stelvio med sina blygsamma 2750 höjdmeter kan bara föreställa mig hur det kändes att cykla uppför nästan 5400 diton. Tyvärr för allmänheten skedde den mesta rapporteringen via Evas privata facebooklinje (skärmklippen däruppe är alltså stulna därifrån). Läs om himalayaäventyret här och följ Eva på hennes äventyrs- och QOM-jakt här på hennes insta. Cykelinspo XXL.

två. Nämn ett fel med bilderna ovan. Jepp, har inte hon med den rosa cykelmössan ett par svarta cykelsockor på sig? 😁  Skojar. Anledningen till att jag tycker att dessa bilder är så pass viktiga att jag här gör gratisreklam för damcykelklädmärket Machines For Freedom som har postat dem är för att de föreställer något så sällsynt som kvinnor med vanliga kroppar. Och inte en utseenderelaterad kommentar i sikte! Ja, ni ser rätt. Nä det kan inte stämma… Nog måste det finnas en hållhake? Vi förflyttar oss till MFF:s marknadsföringskanal Instagram. Men inte heller här hittar vi en endaste normbekräftande kommentar som så gott som alltid medföljer bilderna där kvinnan inte ser ut som det där välkända idealet. Inga #jagärfinfastjagärtjock eller #ävenrynkigakancykla-hashtags. Utan kvinns. Som gillar cykling. Och använder kroppen till det. That’s all. Fett befriande. Fett sällsynt, tro mig. Och desto viktigare. Heja MFF och hoppas fler (och särskilt större mainstreammärken som ju faktiskt riktar sig till majoriteten) tar sitt ansvar och följer ert exempel. För den allmänna, och i synnerhet de tränande personernas hälsans skull.

tre. Kommer ni ihåg min guide till ett billigare och roligare cykelliv? Well, det är nog dags att uppdatera den *antecknar* inte minst med tanke på Warm Showers – denna för mig nya “tjänst” för distansande cyklister och de som har både hjärte- och stjärterum för dessa. Systemet är enkelt och funkar ungefär som couchsurfing. Man reggar sig som cyklist, som värd eller som både och. Sedan tar man som kontakt – bor hos värden som sagt okay – käkar lite mat, snackar lite cykel, tar en varm dusch (för värdens skull om inte annat!) och resten är cykelhistoria. Medmänskligt och elegant. Den dagen vår lägenhet är större än vad vi och vårt nedbantade cykelställ kan få plats med så kommer jag att regga mig som host (fast äsch, folks slaggar här ändå med jämna mellanrum). Under tiden så hoppas jag att så många som möjligt upptäcker glädjen med distanscykling eller det jag brukar kalla fricykling. Tipset har jag förresten Grön Cyklist-Anna att tacka för. In på hennes blogg och läs om hennes Warm Showers upplevelse.

Nu ska jag ut i höstsolen! Puss på er.

 

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. Bra inlägg och de där bilderna är en stark kontrast till typiska träningsbilder i magasin: En superfit tjej och ljussättning som jag tvivlar på att de fått till utan retuschering. Tummen upp för det företaget. Det gör att en annan känner sig “normal”. Jag kan liksom inte relatera till de där snygga träningsbilderna.

    1. Exakt! Man måste ju kunna relatera… annars strävar man efter någonting som inte ens existerar i verkligheten :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.