Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Between the ridesCykelLivsstil

Cyklistfrun på vikcykel i Malmö

Cyklistfrun på vikcykel i Malmö

Hej hej från Sveriges första cykelhotell Ohboy, lägenhet 128! Här sitter jag i sängen, nyduschad och med värkande stadsflanörfossingar och mobilbloggar ett par rader innan jag beger mig till FBRKN för lite afterbikehäng med mina kära (och säkerligen dyngsura, har regnat järnet i skånelandet idag) Race Across Skåne-hjältar.

Er ödmjuka cykelbloggare har inte heller legat på latsidan idag. Eller jo, någon timme efter att mina vänner lämnat hotellet så unnade jag mig faktiskt lite sänghäng… men är man gravid så är chillet ett måste, det säger de där i vita rockar som kan något.

Men sedan klädde jag på mig vindtätt och regntätt och hoppade upp på hotellets vikbara cykel! Måste erkänna att det var lite scary i början – saken är ju både smal och hög – men vande mig sedan efter några tramptag genom glada Västra Hamnen.

Så hamnade jag mitt i centrala gammel-Malmö, ställde av hojen på ett tryggt ställe och bestämde mig för att fortsätta strosa till fots. Målet var den lediga planlösheten med små, icke-betungande inslag av kultur och jag tror jag lyckades rätt bra.

Jag gick till exempel varenda liten gata upp och ner i hela centrala stan.

Besökte ett gäng gallerier och tillhörande butiker, googlade lite historia om husen jag såg, köpte världens snyggaste jeanspaj i grön sammet-ish tyg (!) och några presentplagg till mitt hetto till man, njöt av att det regnade! så milt! så ljummet! så lent! så härligt mot mitt ansikte, sköljde bort sminket och vardagsbekymren och festade till med en vietnamesisk brunch med en mumma efterrättstallrik eller två.

Nam Do – rekommenderas starkt.

Mys va? Tack Malmö! Nu ska jag göra mig presentabel igen. Puss och hoppas er lördag är fin!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.