CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

I väntan på kattungenKatjas gravidträning

Kvällslistan från den gravida cyklisten.

Kvällslistan från den gravida cyklisten.

Vad gör den gravida cyklisten?

Läser Jakobs stege med benen i ett högt läge!

Cykliststatus?

Nycyklad. Äntligen och pustligen. Illustrerat inlägg imorgon! (bilden uppe är en sneakpeakis)

Fysisk status?

Trött? Cyklistkroppen har väl två stadier – cykelabstinent eller post-cykeltrött.

Psykisk status?

Glad så klart. Som ändå fått fira vecka trettio på min älskade MTB – om än en dag senare än brukligt. Jobbigt är det att cykla i vecka trettio, och tungt, men de stunderna det känns lätt så känns det som att man lyfter från den dammiga marken och leendet är ett faktum!

Blir det fler turer snart?

Vi får se. ”Tyvärr”… äsch tyvärr är det då inte, det är fett naturligt för fanken, så är det lite väl jobbigt att cykla just nu för att jag ska hålla motivationen uppe för några tätare turer. Jag har liksom ingenting att bevisa eller någon himla långsiktigare träningsplan för denna graviditet (man är väl ingen maskin?) så tänker inte slå knut på mig själv med att prompt cykla ”så länge det går”. Utan att tråka ut er med kroppsliga detaljer så mår nog min kropp bättre av antingen kortisturer på max en halv-en timme eller av att jag helt enkelt motionerar den med gång, simning och sänghäng istället. Det är ju så förbaskat kort tid kvar dessutom – svindlande tio veckor! Sedan är vi där, den nya människor och jag med ännu en ny kropp – version 3.0, den post-gravida, och då jäklar.

Men Monarken då?

Tack, tänkte precis nämna den. Monarken är till för intervaller, samt korta HIIT-ish pass när tiden är knapp – jag är inget naturligt fan av inomhusträning om jag inte måste. Just nu när jag är gravid utan några träningsmåsten så skulle det för mig kännas knäppt att sitta och nöta cykel inomhus när man kan cykla lugnt eller gå eller i värsta fall, sitta ute istället. Så Monarken vilar sig tills det är dags att växla över till det seriösa tävlingscyklistläget igen!

Vilken cykel är bäst?

Valles fd – min nuvarande – MTB så klart. Enda cykeln som min mage fortfarande (fast med nöd och näppe) klarar av. Tvingar även Jonas att köra sin MTB istället för crossen även när vi kör snälla grusturer, vill fan inte vara ”den coola bockkillens tjej med rakt styre” liksom. Nä, någon matchning och fåfänga måste det ändå finnas kvar.

Du har fortfarande inte mognat alls, eller hur?

Nope, bevare!

Sista och viktigaste frågan – vad har du i vattenflaskan? 

Franskt vin. Så varmt är det nämligen i Västmanland att vätskeersättningen man häller i flaskan i början av turen hinner bli till vin under turen…

Puss och nu ska jag resa mig och äta pizza. Klart slut gnatt!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

    1. Tack :) Ja, fast det handlar om mycket annat också, inte bara magen i vägen. Tyvärr – men idén är bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.