Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Hej.

Hah, varför blir det alltid så att det är på onsdagar som jag postar mina träningskollen-inlägg? Eller så känns det i alla fall, att det blir på onsdagar.

Jag är mitt i semestern. Även innan jag blev gravid försökte jag att dra ner på träningsmåsten just under semestern. För en cyklist innebär det att man förstås cyklar ändå, fast helst utan något hårdare program och med en ugnsvarm baguette under armen istället för någon som skriker håll linjen! bakom en. Om det inte är race mitt i semestern förstås.

Nu nu är jag i bäbisväntans vecka tjugonio och passar på att unna mig precis så mycket träning och vila jag har lust och ork med. Jag kallar det jag pysslar med om dagarna inte ens träning, tränar ju faktiskt inget specifikt. Men eftersom jag är aktiv – kalla det rastlös om ni vill! – av naturen och det har inte direkt ändrat sig av graviditeten så blir det förstås mycket rörelse och motion ändå. Märker att min kropp mår bra av naturlig varannan dag-periodisering. Typ en aktiv dag med säg, mycket vandring och äventyr som följs åt av en riktigt slö dag då jag mest mumsar i mig mat och går på min höjd till mataffären för att handla lite lösviktsgodis till Jonas.

Vi tittar väl snabbt på vad jag har “tränat” under semestern, med insta som draghjälp:

Cyklat grus på hemmaplan, faktiskt åter på crossen.

Gått fin kompispromenad längs med Vättern.

Tränat stämbanden (och benen, oj så trött man blir av en hel cykeltittardag!) hejandes på de jag känner och några andra grymmingar under kortbane-SM i Borås

Ett inlägg delat av Katja (@cykelkatten)

Myst runt på Upplands kusten och njutit mäktiga skyddsobjekt till exempel Älvkarlebyns vattenkraftverk (ja, jag är smått besatt av industrihistoria)

Ett inlägg delat av Katja (@cykelkatten)

och vandrat stockholmsgatorna upp och ner för att hitta den perfekta barnvagnen för magvarelsen som knuffas järnet nu när jag bloggar <333

Ett inlägg delat av Katja (@cykelkatten)

flyttat och kånkat och plockat och donat pust och idag har vi äntligen lämnat in nycklarna till Jonas nu före detta hyresbolag efter en godkänd städbesiktning wii!

Ett inlägg delat av Katja (@cykelkatten)

genomfört ett mindre lyckat (men ändå minnesvärt så klart) fjällvandringsförsök uppe i Jämtland

Ett inlägg delat av Katja (@cykelkatten)

glidit runt i nationalromantiska miljöer via glada Siljan

Ett inlägg delat av Katja (@cykelkatten)

och tagit vandringsrevanschen uppe vid Grövelsjön!

Och idag har vi gjort detta, på hemmaplan:

exakt vad kommer i ett eget inlägg, mystiskt eller hur?

Med andra ord så är det mest mina fossingar som har jobbat de senaste veckorna. Inte mig emot. Jag mår bra av att gå. Kroppen mår bra av att gå. När cyklingen blir allt krångligare på grund av magen kvarstår gåendet som en trogen gammal vän. Hur länge till har jag ingen aning om men jag är tacksam för varje gått kilometer. Ryggen hatar till exempel när jag står still, och faktiskt när jag går i affärer. Sjukt eller? Går jag däremot i terräng så är den tyst. Jag tror det är underlagets svikt och variationen som gör susen.

Men längtan efter renodlad cykling är rätt stor, det ska jag inte sticka under stolen med. Nu återstår prick två semesterveckor, ska försöka klämma in ett par-några dedikerade cykelpass.

Det blir förresten riktigt cykligt i helgen! Då ska jag, Jonas och coach Tony (och ett gäng glada cykelsjälar till fast de åker inte i vår bil) ner till Malmö och cykla RAAS – Race Across Skåne. Eller de icke-gravida ska cykla RAAS – jag tänker om dagsformen och vädret tillåter sno ett av hotellets utlovade gratiscyklar och utforska staden på hjul så jag inte förgås av att också vilja vara med liksom. Nu jäklar, äntligen ska Malmö ges en rättvis chans. Bara jag inte glömmer hjälmen hemma. Har bokat in oss på Ohboy – känt som Sveriges första cykelhus/cykelhotell. Ballt va?

Fast nu måste jag klä på mig, vi ska hem till den gröna favvocyklisten och äta middag. Puss på er!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.