Cykelkatten

Katja om träning, friluftsliv och livet


Min helg i Göteborg med de lyckliga kompisarna, illustrerad!

Hej läsarfolksis. Förlåt min frånvaro. Jag har varit slut. Är faktiskt fortfarande slut, att tåga och härja runt och umgås med folks konstant i nästan en vecka tär även på en rastlös hårding som en annan. Lägger tiden på att kyssa ikapp min man som jag inte sett på alltför många dagar. Här kommer i alla fall ett gäng kort från den göteborska och helt klart roligaste delen av min långhelg!

Plockade ju med mig brorsan på regionaltåget ner till Sveriges framstjärna som visade sig från sin bästa sida (om man är en solfantast dvs.) både lördag och söndag – men i fredags regnade det något enormt!

Så vi fyra alltså Nadja, Nadjas bäbis två, jag och Johnny gömde oss inne på Vigårda och käkade hipsterburgare och drack bärs. Fett gott!

Eftersom vi fick låna en lägenhet alldeles vid Prioritet Grand Prix-banan – alltså på Götaplatsen om någon här inte råkar vara en tävlingscyklist – så var det rätt lätt att hitta frukostställen för ett par riktigt hungriga människor.

Eftersom lillebror inte varit till Göteborg innan var det obligatoriskt med en paddantur! Stoiskt lyssnade vi på den ruggigt klämkäcka guidens alla berättelser om de svunna tiders prakt och Göteborgs stolta båtbyggar- och arbetarklasshistoria. Någonstans där flottade jag ner kameraobjektivet så om resten av korten är något imperfekta så vet ni varför.

På eftermiddagen mötte vi upp hela den glada familjen M för ett besök på Universeum!

Där vi lyssnade på en ivrig guide som mest ville prata djurparning och blev polare med en gullig and och en något stirrig firre som likt Jesus på ikonerna följde en med blicken vart man än vände sig.

Trötta och dana tog vi sedan spårvagnen hem till familjen M och käkade grillat lamm och annat gott och då låg kameran kvar i väskan.

Söndagen var en trött dag. Varken jag eller brorsan tål hettan speciellt väl (jag överraskar, eller hur?) så båda hade en dålig solstingad natt. Efter en rejäl frulle på ett närliggande barn-äter-gratis-hotell piggnade vi något till och traskade ner mot hamnen via någon ruskigt fin park. Målet var det skeppsmuseet Maritiman!

Väl i hamnen var det spännande som vanligt. Och det fanns söta båtar med namn som fick mig att gråta och le samtidigt men varför är en hemlis. Men alltså, det är någonting med båtar och mitt öde.

och det skulle ju förstås klättras

lekas sjökvinna (min barndömsyrkedröm seriöst! Någon gång…)

jagas vilda småbarn (här är ett kort taget strax innan Nadjas bäbis skulle springa iväg och ge oss något av en mildare hjärtattack innan han hittades på en närliggande båt)

och posas på jägarbåtar med avstängd radar om någon är orolig för det där med strålningen och graviditeten. Det bästa med att hänga i ett blåsigt hamn att ingen bryr sig om att man inte kammat sig på två dagar eftersom det blåser lika mycket på alla!

Efteråt blev det bråttom men vi hann med en god veggislunch på Andrum.

Eller okay, vi hann inte. Vi missade tåget!

men konduktören på nästa tåg var en snäll en och lät oss åka med ändå (vi hade förstås köpt en biljett fast till tåget innan) och det var ju tur det för detta tåget var X2000 så vi kom hem två timmar tidigare än beräknat.

Dagen efter ramlade jag ner på den hårda asfaltsgatan på Söder och skrapade upp mig, dog gravidorosdöden i några timmar, hängde i Fatbursparken med mina grymma kollegor, käkade röding på Usine, tog världens vackraste stockholmspromenad till tåget och kom sedan hem till en helt ny värld, men det är en annan historia.

Puss och här får ni låten som alltid spelas upp i mitt huvve när jag tänker på Göteborg och frisören Sören!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om bloggen och katja

Sedan 2012 skriver Katja om cykel, träning, friluftsliv och livet.