Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Between the ridesLivsstilMätta cyklisten

Checklistan för favvofrukosten utomhus

Checklistan för favvofrukosten utomhus

Lagar mina drömmars gröt
någonstans utanför Nyköping
nu i somras. 

Måndag folks! Helenas beskrivning av hennes och Hasses utefrulle i den nautiska gryningen (!) fick det att vattnas i munnen på mig och tänka på hur jag bäst föredrar min utefrulle. Och efter en viss skrollning genom de senaste års goda utefrullar så har jag kommit på att det är så här jag vill ha det – här hemma i svala Sverige i alla fall:

– Havregrynsgröt. Saltig och knaprig ska den va – hemligheten är att först koka vattnet innan man häller över den i kastrullen med grynen.

– Sylt i gröten. Finns det färska bär i skogen kan man med fördel köra in en näve sådana men jag diggar socker så jag kör med sylt. Är det för tungt att bära på en syltburk så är en påse russin mer hanterbart. 

– Syrlig jos av något slag, och kall ska den vara! 

– Ett perfekt kokt ägg med salt till. Perfekt enligt mig är ett tre kokminuters-ägg (typ mediumhårt) och äggen måste kokas med rätt timing för de får absolut inte blir för svala när det är dags att äta dem. 

– En kopp beskt svart kaffe (jag gillar sjysst snabbkaffe men det finns en mängd olika mer eller mindre materialkrävande sätt för att koka kaffe utomhus) eller en kopp lika beskt svart (English Breakfast alternativt Russian Earl Grey) te.

– Två eller tre tunna rutor mjölkchoklad till kaffet eller teet.

Guldkant: En citronskiva i téet. Vit emaljerad mugg med mörk kant att dricka ur. En croissant, kanske med en chokladmitt till kaffet.

Mjo, det var min simpla favvoutomhusfrulle det. Hur föredrar ni eran utomhusfrukost?

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.