Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Mellan rundorna

Vingedukation istället för hjulmeditation

Vingedukation istället för hjulmeditation

Kan man för att man inte har en cykel i rätt pojkstorlek i stan (ska åtgärdas, lovar!) inte hjulmeditera* så kan man meditera mellan två vingar istället. Jag och brorsan gjorde just det idag – for till Västerås Flygmuseum och lärde oss att flyga flygplan! Nästan på riktigt i alla fall. Men simulatorn där vi flög var så pass bra att det kändes som på riktigt. Tack piloterna-to-be som tog hand om oss! Sedan gick vi runt och nördade in oss i de olika flygplansbyggen. Vi är överlyckliga och skönt möra och vill lära oss mer och kanske kan man bli en flygingenjör när man blir stor?

Varje tillfälle att lära sig något är en gåva, speciellt när man gör det en solig dag tillsammans med någon annan som får en särskild glans i blicken av att hamna mitt i tekniken och älskar att ställa tusen frågor och blunda och känna att wow, vilken häftig och påhittig värld vi lever i.

Sådan syster, sådan bror. Snart sitter jag på tåget hem till Västerås efter att ha varit till Stockholm och dumpat av brorsan hos päronen och då blir det förstås Learning to fly i hörlurarna.

En låt som funkar lika bra när man är och hjulmediterar på cykelen kan jag lova er.

Puss alla likasinnade nörds där ute i rymden!

* njutcykla – oavsett hur fort eller hur sakta man gör det. Att hjulmeditera är ingen konst – det är ett tillstånd av att vara ett med cykeln precis just när man cyklar och alla som någonsin har älskat att cykla förstår nog vad vi (ty det från början var coach Tony som sa men hallå! Vi behöver ingen konstlad avslappning – vi har ju cyklingen!) menar varje gång vi talar om att cyklingen är vår meditation. 

 

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.