Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Between the ridesLivsstil

Mina överlevnadstricks för dessa grå vinterdagar

Mina överlevnadstricks för dessa grå vinterdagar

Hej. Nu är det officiellt supergrått och supertrist ute. De gnistrande soldagarna är få liksom antalet inplanerade evenemang, utecykeltimmar och det är faktiskt lite kämpigt, oavsett hur mycket vi intalar oss att det inte finns några dåliga väder… Men här är i alla fall ett gäng saker jag gör som får mig att må lite bättre:

Jag går dagspromenader. Promenadkonsten är kanske människas mest unika och äldsta vardagsmotionsform? Men om vi bortser från den där träningsbiten så är själva grejen med att vistas ute, om än i det gråa slaskiga trista, gott för själen och tankeron. Ibland räcker det med tio-femton minuter mellan arbetsuppgifterna. Förresten så “tvingar” jag mig själv att gå lite omvägar och nya vägar nästan varje dag. Just för att upptäcka nytt och bryta mönstren, något jag tror är viktigt för att inte fastna i den gråa känslan av vardag och upprepning.

Och på tal om vardag – självklart trotsar jag den ordningen! Extra fin middag en tisdag, äta extra flott lunch en torsdag, varför inte en liten minifest en måndag? Vem har sagt att man ska gå i ide mellan helgerna?

Jag klär mig i lite mer färg än brukligt. Eftersom hela jag är ljusfärgad så klär jag bäst i dova, mörka färger (i mina inre ögon i alla fall). Men nu när allt det andra runtomkring mig grått så anstränger jag mig lite extra och plockar fram de lite mer kulörta plagg. Som idag – röd klänning och rött läppstift! Eller när jag cyklar ute – på min glada röda cross! Klyschan om glad färg är lika med gladare humör stämmer faktiskt.

Jag gör upp planer. Fånga dagen i all ära men jag har alltid gillat att se fram emot saker samtidigt som jag lever i nuet. Högt på listan står förstås alla tävlings- och äventyrsresor – korta som lagom långa (är ju som ni vet en eurocentrisk resenär) – men även de lite mer hemnära planer som min och Jonas framtida lägenhet, allt jag vill skriva om och skapa, alla förändringar jag vill åstadkomma.

Jag jobbar mycket och koncentrerat. Den gråa tiden är min bästa arbetstid. Ju starkare sol desto sämre arbetsmotivation har jag och tvärtom.

När det kommer till sömnen så är den lite mer nära till hands så här års än på sommaren. Eftersom jag har sömnsvårigheter så är jag tacksam för varje liten sömntimme jag får. Tycker det är helt okay att sova lite mer och oftare nu.

Jag ägnar mig åt lite mer eskapism än sommartid. Jag är ingen tevetittare men en och en annan dokumentär eller något avsnitt av någon spännande teveserie slinker väl in. Och så böckerna förstås – det går väl åt ett par i veckan om jag har tid! Fan, livet är för kort för alla böcker alltså.

Musiken spelar en stor roll. Det gör den i och för sig alltid men ändå. Jag är extratålig och lyssnar gärna igenom hela skivor så här års. Många bra releaser nu! Upplever en viss dissonans förresten. Tack vare (?) cyklingen är jag mycket mindre ute och härjar på braiga nattklubbar i Stockholm och utomlands just nu. Sitter inte heller uppe om nätterna med ett glas tjut i handen och gör musik på datorn som under pluggtiden. Men kan ändå… sakna det lite. Men äsch, en sak i taget.

I min cykel- och cykelfrämjande (typ gym) träning försöker jag också få in så mycket glädje som möjligt. Eftersom jag tränar målmedvetet och med en bakomliggande tanke så måste jag hålla på vissa grejer. Men här handlar det också om variation – i musikvalet till intervallerna, i tiderna för styrketräning (så mycket på dagen som möjligt, om det hinns förstås), i att känna mig fin även om jag sitter i en mörk svettig spinninglokal och ser ut som en överansträngd grävling i fejset.

Och sist och viktigast – jag lägger så mycket tid jag kan på att spendera med dem och dem jag tycker om och som jag i egenskap av en person med ett väldigt tidskrävande intresse inte hinner (usch, nu skäms jag) träffa under cykelsäsongerna. Vissa säger att man inte kan älska andra förrän man älskar sig själv men jag säger då att nä, jag hade då inte mått bra om min egenkärlek överskred min kärlek till de värda att älskas och tas hand om.

+ överdoserar kaninkonton på Instagram
och choklad men det är off-cool träningsblogg det

(alla bilder i inlägget kommer från Google + “winter bunny”)

Puss och håll er flytande! snart är sommaren här ☀

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.