Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Helylleleende och ansiktsfluff i ett!

Tisdag folksis!

Gjorde ingenting träningsvettigt igår, enligt planen men ändå. Var trött, hade sovit dåligt, hade jobbat som en idiot – det blev en måndagsmåndag helt enkelt som Johan hade uttryckt det. Gnällde till och tog ut det på Jonas en släng, skäms än idag. Men slutade ändå med ett gott skratt i den chokladfläckiga soffan, åh som jag älskar min karl!

På tal om att älska – här är tre bra saker som har hänt nyligen och som är värda ett <3 eller många:

– att spelet Pokémon Go nominerades (dock vann tyvärr inte, men ändå) till Årets Peppare – ett pris som instiftats av Ockelbo-Daniel och som “handlar om att synliggöra och uppmärksamma dem som skapar förutsättningar för att så många barn och unga som möjligt ska få uppleva rörelseglädje, och därigenom inspirera andra”. I dagens Sverige, där det nästan är ett etikettbrott att inte vara hurtig och ha idrottande barn – som gärna framställs som motsatsen till den “soffliggande tevespelsgenerationen” så är det bra att nyansera. Man kan båda ogilla att träna och ändå gilla att röra på sig. Man kan både gilla tevespel och gilla frilufta. Och man kan både superidrotta som barn och som vuxen hamna i tevesoffan och stanna där för resten av livet med. Hur som – det är kul när något annat än en mustig lagsport med boll uppmärksammas. Trots allt handlar det ändå om att inspirera unga att röra på sig. P.S. Det finns Ingress också, nästan roligare än Pokémon Go för då lär man sig om verklig platshistoria när man upptäcker platserna.

– att veta att det finns företag med ett riktigt och inte bara påklistrat goodwill-samvete. Åby Snickeri har valt att avbryta sponsorsamarbetet med IFK Norrköping när det har framkommit att det nya sponsorbetalda gymmet diskriminerar föreningens icke-manliga medlemmar. Läs bakgrunden här och intervjun med Åby Snickeri Stefan Steen.

– att cyklisten Jenny Rissveds vann Årets Prestation på Idrottsgalan! Mitt bockstyrehjärta hade förstås helst av allt sett Emma Johansson ta emot Jerringpriset – men av de nominerade så vann hästkillen Peder Fredricson och det är inte heldumt det heller. I ett annat liv hade jag nog hållit på med hästar jag med. Men nu nöjer jag mig med att cykla förbi de vackra varelserna som står ute i sina hagar och att heja på Frida och andra grymma som sportar häst.

Och på tal om prestationer, idag blir det inomhusintervaller för min del. Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.