Cykelkatten

Afterbike, afterglow

21906199318_11de4fa488_o 22104119051_58c6defc14_o

Sekunderna före racestarten kan påverka mycket av racet.
Här, Tony och några andra i herrelit under förra årets Groopencross
(foto Jonas Wiking)

(melodi: If you’re happy and you know it)

När du fastnat vid rödljusen

träna start!

När de bygger om vid Slussen

träna start!

När du lagat kvällens punka

När du drömt dig bort om hunkar

När du tatt dig tre små klunkar

träna start!

När du vurpat före backen

träna start!

När du lånat toan på macken

träna start!

När du flugit över styret

När du kippat efter syret

När du bonkat uppför Muuren

träna start!

Att träna start är som att träna av-/och påhopp, eller kurvor. Det kan liksom aldrig tränas ofta nog. Det finns lite olika starttekniker men rent krasst så kan man starta ståendes (med ena foten iklickad) eller sittandes (med ena foten iklickad och skinkan på sadeln). Nu pratar jag alltså startlinjestarter här.

Under förra höstens träning lärde vi oss att starta sittandes och i år försöker jag att förädla den tekniken. Den passar mig bra, jag känner att jag får bra med kontroll och push då. Genom att sitta ner håller jag min dryga smått förlamande nervositet lite mer under kontroll också.

Starttekniken är ett eget kapitel som kan studeras mycket. Men om jag ska ge ett tips så är det helt enkelt att – TRÄNA START! Så ofta och så plötsligt (fast utan fara för din omgivning dårå) som du kan. Så är du mindre nervös, mer säker och har skaffat dig en fördel redan från sekund ett.

För mer startpepp – studera damernas och herrarnas starter i gårdagens Crossvegas-race! Puss.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.