Cykelkatten

Afterbike, afterglow

CX och gravelKatja tävlar

Fyra och några till tankar inför Göteborgscrossen

Fyra och några till tankar inför Göteborgscrossen

29792432256_5e1891643d_o

Måndagsmosande i sanden nära Gropencross
sjukt jobbigt och sjukt kul!

Ibland ogillar jag starkt Internets offentlighet. Att allting man skriver är synligt för alla. Nästan så man skulle vilja lösenordsskydda vissa inlägg, för att få skriva av sig ifred. Åh som jag skulle skriva då! Kanske en idé för framtiden, att bli en sån där modern affärsinriktad bloggare och börja ta betalt för inläggen där jag skriver av mig på ett ruggigt privat sätt, sådant jag inte ens kan nudda vid här. Vad säger ni, tio spänn/skalle per inlägg, eller är det för dyrt? Jag lovar att bara köpa kvalitetscykelprylar för pengarna?

***

Mitt i alltet stundar göteborgshelgen – helgen för den nationella Crosscupens två premiärrace!

CX-pokalen på lördag

och UCI-SweCup-Cx-pokalen på söndag (krångliga namn jag vet men det är det nya systemet)

Om jag är redo?

Jag tror det, eller? Alltså man är ju aldrig riktigt redo i början av tävlingssäsongen. Tankarna som jag borde ha tränat mer si och tränat mer så flyger omkring inne i huvudet. Samtidigt så får man ju tänka följande:

ett: det är lika för alla (på ens nivå i alla fall, de riktiga proffslirarna har tjuvtränat utomlands men det är ju inte riktigt dem man tävlar mot heller)

två: det är inte direkt våren och man har ju faktiskt både tränat och tävlat i landsvägscykling under (nästan) hela våren och sommaren så något finns i de där benen

tre: jag har kört mer cross och skog i år än någonsin tidigare. Jag är en säker, orädd cyklist som gör mitt första riktiga år i elitklassen. Mitt satsning är långsiktig men jag har kul på vägen dit.

fyra: någonstans måste man ju börja säsongen!

Och att börja på Sveriges av vad jag testat top 3-roligaste och finaste crossbana är verkligen inte fy skam det, eller hur?

Så ikväll kör jag ett sista hårdpass inför helgen – sandiga crossintervaller i Gropen. Hoppas benen hunnit återhämta sig efter helgen, Anundsloppet och måndagstekniken. Och har de inte det så får de skylla sig själva och återhämta sig till helgen istället. Så det så.

Puss och ni kommer väl och kör alternativt hejar på mig, Johan, Tony och alla andra som kommer att kötta i Slottsskogen i helgen? Tänk på att det alltid finns en prova-på-klass för er utan licens.

Puss!

Om ni vill läsa hur det gick första året –
här är inläggen om lördagen (SM) och söndagen (cupavslutningen).
Min första crosshöst hörni, fatta grön.

Om ni vill läsa hur det gick förra året – här är inlägget.
Vann mitt livs bästaste stationära pump. Och sedan
hela cupen. Ändå roligt att tänka tillbaka på 
(>‿◠)✌

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.