Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Hamnade på en sjujäkla massa kort, tips: kör man tillräckligt sakta
så hinner fotofolksen fota en ordentligt ;)
Urval: tack Roger Nilsson, Ola Dyrhill, Rasmus Olsson

Fan, skulle skriva värsta känsloinlägget men fegade ur och raderade allt. Ni får en klassisk racerapport istället.

Det är ljummet och duggar pyttislätt när jag hoppar på crossen efter att ha myst med baby-Levi, en månad, och ätit mig mätt på tävlingsgröt och tävlingsägg. Som vanligt fixar jag ingen elektronisk karta utan förlitar mig på snälla göteborgare när jag mest intuitivt letar mig till Slottsskogsvallen där jag tydligen ska prestera ett svenskt mästerskap i klassen D30 (fast jag är 28 men dispans pga. födelsedag etc.). Efter att ha rådgjort med fem göteborgare (en göteborgare per oviss korsning) brer sig till slut Slottsskogen framför mig och jag har fått mina ben en helt okej uppvärmning eftersom jag kört vilse än här än där. Tyvärr hinner jag inte testa banan ordentligt – hinner cykla vissa små partier – utan står plötsligt på startlinjen. Helsjukt, ska aldrig ske igen. Framför mig – seniorklassen. Avstår den under SM, jag är inte där än. Bredvid mig – Anki, Carina, fler starka sammanbitna medcrossare, idag motståndare. Vi kör 30 sekunder efter seniorerna (lite synd). Jag får en usel start men hinner accelerera ordentligt under startrakan och hinner ikapp klungan. Jag förälskar mig i banan, den är ju skitkul och lämnar ingen tid åt nåt annat än fullständig koncentration. Full med luriga kurvor och förrädiska överraskningar. Grus, asfalt, ler. Och så den höstbruna skogen med sitt tekniska parti som jag av nån anledning plötsligt trivs som tusan i – efter första klumpiga “testvarvet” förstås. Cykeln samarbetar fint och jag finner äkta nöje i att göra kloka spårval och även mindre kloka spårval, allt är roligt. Inte ens det faktum att jag förmodligen har för lite luft i mina (kasta ägg NU!) kanttrådshjul får mig på sämre tävlingshumör. Plötsligt händer det dryga. Jag kör – enligt mig snyggt och oräddt – nerför en skråbacke i skogen och ska just accelerera ut på asfaltsrakan så hoppar kedjan av åh nej. Just då står klubbkompis Gunnar där och skriker trampa trampa! och jag ba nej det kan jaginteminkedjaharhoppatpanikstrultrubbelhelvete! och så picklar jag på den till slut och börjar trampa och så hoppar den av igen och jag picklar på den men det är långt till framförvarande damer helvete. Från stadigt grupetto till achtervolger. Fuck. Jag biter ihop, njuter av cyklingen fortfarande, mjölksyra, bra grepp, jag kör ikapp en tjej, sedan en till, sedan är det stor förvirring då man tror att vi ska in i mål men så har vi ett varv kvar, jag drar allt jag orkar ha kvar, landar som fyra av sex startande, helt okej, nöjd. Glömmer gömma mig bakom holebrooksen, glömmer inte att gömma mig i duschen i fyrtiotvå minuter.

Det är mitt andra år utan dagligt bolmande, min första crossäsong, min kanske tjugonde gång på crossen. Jag kommer fyra i SM. Det är helt okej Katja. Du dög idag. Sluta göm dig bakom holebrooksen ett tag här, du vet inte vad morgondagens cupavslutning för med sig, ännu…

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

7 kommentarer

  1. Såg dig köra! Hejjade på lite nedanför trappan! :) Såg roligt ut! Vem vet, kanske står där på startlinjen en dag jag med. :)

  2. Heja! Kom igen katten det svänger ju…
    Bra kämpat och inspirerande för en stackare som befinner sig i pågende fysiskt förfall.

    / J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.