Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Allmänt om träningCK Valhall Dam ElitCX och gravelCykelKatja kör landsväg

I höstens cykelkikare.

I höstens cykelkikare.

katja fedorova Pix baby W

Sensommartid, hösteplanernas tid. Jag är både lugn och uppspelt i ett. Mycket roligt har hänt – mycket roligt är på väg att hända, och allt vet jag inte än men det är ju själva grejen eller hur liksom? Jag litar på oss, allt blir bra säger du och jag tror dig.

En sak är i alla fall säker – cross is coming! Som ni vet så har vi i CX Västerås börjat tjuvträna tekniken – och ikväll väntar de där sjukt jobbiga crossintervallerna i Groopen. Jag vettefan om jag fixar det alltså, benen är tillintetgjorda efter något så mördande som löpning i backen under teknikträningen och Jennys landsvägsintervaller igår. Slut redan igår – hur ska det gå idag?

Tänkte i alla fall dra mina cykelplaner för i höst, så att ni har lite koll på mig liksom. Som ni vet så diggar jag varken mållöst eller kravlöst och i år är målet tufft: jag ska tävla i crosscupen i klassen damelit och jag ska försöka göra bra ifrån mig, med mina mått mätt. Förra året vann ju jag som ni kanske minns crosscupen i seniorklassen (tack tack) och även om jag är glad och stolt över den vinsten så är jag fullt medveten om att konkurrensen i elitklassen är mycket större. Hey, det var ju där jag började förförra säsongen – för då fanns det bara en damklass. Vet minsann vad det är för lirare som kör där – superstarka och med superpsyken (tävlar ju mot en del av dem på landsvägarna). Cross är ju speciellt också, lite tempo-ish på det sättet att man inte riktigt kan ligga på hjul och vila upp sig tills det är dags att Katja-rycka lite och sedan vila igen. Utan här gäller det att vara konstant stark hela vägen. Tur att det är “bara” fyrtio minuter det rör sig om.

Fyrtio minuter av koncentration och full fokus. Jag älskar det, när det klaffar.

Så häri ligger min stora höstcykelplan – att få det att klaffa ute på banorna. I år är jag inte längre någon crossträningsnovis; i år gäller det istället att vara målmedveten, systematisk, klok, lyssna noga, upprepa ofta. Att bita ihop och bita i – men inte glömma att njuta på köpet. Vilken tur att naturen är som vackrast när vi tränar cross, svårt att inte njuta liksom.

CX-Cupen

Här är crosscupen-tävlingarna jag tänker köra:

24 september – Göteborg
25 september – Göteborg
8 oktober – Falun (troligtvis inte ty vi jobbar på banan då)
9 oktober – Västerås GROOPENCROSS 
22 oktober – Stockholm
23 oktober – Uppsala
5 november – Eskilstuna
6 november – Södertälje
12 november – Eksjö (SM)
13 november – Eksjö
3 december – Malmö
4 december – Malmö
14 januari – Motala

Stockholmscupen CX

och så har vi ju Stockholmscupen också som jag tänker försöka hinna med, ett par-tre tävlingar i alla fall. Vi håller koll på Stockholms Cykelförbunds facebooksida.

Valhall Velothon GP + Ramnäs sista chansen + Anundsloppet

Innan crosscupernas början vore det förstås roligt att hinna med att prestera någonting på Ramnäs sista chansen och/eller Anundsloppet – men då får jag ge fan i att springa. Hade förstås gärna kört även min lvg-tävlingsklubbs coola Valhall Velothon GP men har i år valt att stå funkis på arrangemanget. Så tänker flagga, fota och heja på alla grymma!

Så – ett par säsongsavslutande roadieraces, och så full fokus på crosshösten – det är vad jag har i cykelkikaren.

Vad hittar ni på i höst? Puss!

Bonus:

glöm inte att bokmärka/ladda ner och i er egen kalender
lägga in Magnus utmärkta
CYKELKALENDERN. Perfa för oss virrpannor

och självklart med cross som höstens fokus!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

3 kommentarer

    1. Ja dyk upp! En av Sveriges bästa crossbanor (om inte den bästa rentav, ihop med Groopencross och Gbg då hehe) :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.