Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Between the ridesLivsstilSnack

Saker man förväntas gilla men som jag inte gillar ändå (ett trotsigt inlägg)

Saker man förväntas gilla men som jag inte gillar ändå (ett trotsigt inlägg)

DSCF1411

Nä!

✘ gilla sitta ute och äta för att “maten smakar godare utomhus”. Håller inte alls med om att maten smakar godare utomhus. Det som ska ätas varmt svalnar för fort, det kommer in småsaker inflygandes i maten och så är det långt till diskhon efter att man ätit klart. Varför inte äta klart inne, ifred och sedan gå ut? Det hinns ju med båda.

✘ gilla cykelmönstrade kläder bara för att man är cyklist. Jag har liksom inget emot sjyssta plagg med cykelanspelande motiv på (särskilt de som är lite kryptiska så bara de få, få verkligt invigda fattar vad det hela handlar om) men har svårt för cykeln i sig som mönster. Jag tror det beror på att de alltid vänder styrhandtagen åt fel håll när de gör cykelmönstren. Ja, det måste vara därför. OBS OBS på mig själv – kan förstås vara supergulligt på andra, precis som när det kommer till allt inom mode.

✘ gilla bre mackor med massbresmör på offentliga kantiner eller hemma hos folks (rysningar). Smör är gott enbart som kallt och stelt och portionsförpackat alternativt portionsvispat i en liten skål med flingsalt på. Basta.

DSCF1383

Min enhetliga, seriösa racer i
italienska Tirolen för ett gäng veckor sedan.

✘ gilla meka med sin cykel – något man som cyklist förväntas avguda, särskilt om man är tjej (då jäklar förväntas man dessutom känna stolthet och glädje när man mekar, applåder trumvirvel #tjejerochsmådjurkanockså etc.). Lika lite intresse jag har i att spika fast altanbrädor fast jag är ingenjör och gillar rita städer, lika lite intresse har jag i att skita ner mig och klämma fast fingrarna i de oljiga smådelarna – fast jag är cyklist. Om jag måste så gör jag och kan jag. Men bespar mig den hejdlösa glädjen tack.

✘ gilla direktverkande glad musik för att bli pepp. Alltså seriöst, finns nog få saker som är mer deppande än musiken som är fabricerad för att vara just pepp.

✘ gilla bära cykelmössa (det vissa kallar “cykelkeps”). Känner mig fan inte klok i cykelmössa, och så begränsar den mitt tankeomfång. Jag tror också jag har fel face för cykelmössa. Gillar dock cykelmössor i sig och på andra, och gillar att bära min ylliga hjälmmössa förstås.

✘ gilla ogilla trekvarts. Jag älskar gilla trekvarts. Trekvarts är snyggt, praktiskt och jävigt crossigt ba så att ni vet, vilket belgaren som en vinter i tiden uppfann dem var klok nog att fatta.

DSCF1438

Mina händer som häller upp skvättar
av Jonas kaffemagi i husbilen under semestern

✘ gilla dissa snabbkaffe. Lika oacceptabelt bland cyklisterna som när jag var syntare och tordes öppet vara likgiltig inför the Depeche Mode. Jag är en stolt snabbkaffelover (när Jonas inte är hemma så skvallra inte för honom). Jag misslyckas sällan med snabbkaffet och fixar man en kopp ruggigt överdoserat, färskt, ekoreko mörkrostsnabbkaffe på västeråsskt kaffevatten (bäst kaffevatten i landet enligt baristorna förresten!) och toppar med en skvätt ikaffe/mjölk… Mums.

Katjas Kaffetopplista

⓵ Jonas mokakaffe

⓶ Jonas presskaffe

⓷ Mammas kokkaffe

⓸ Katjas snabbkaffe

⓹ Café Bianchis på maten-kaffe

⓺ Alla andras annat kaffe

✘ gilla läsa racerapporter där folks inte avlöjar hur det faktiskt gick för dem. Kul för dig att du lärde dig och hade kul – men vad fick du för placering dårå? (OBS gäller förstås inte motionslopp utan enbart tävlingar, motionsloppen är inte till för att tävlas inom tycker jag)

Jäkla teasers.

✘ gilla sporta. Helt seriöst, va finns det för vits med att sporta? Man stelnar efteråt, blir muskulös på fel ställen, tvingas bära bjärtkulörta plagg och det tar tid från cyklingen. Nä, mig får ni inte så lätt era lurifaxar.

Puss och finns det saker som ni ogillar fast man förväntas gilla dem?

Pix Jonas.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

7 kommentarer

  1. Vita rätt-längd-strumpor. Lynchning om man inte har det som cyklist. Jag ägnar väl inte så mkt tankekraft att rafsa fram såna ur strumpkaoset, tar vad som finns och inte har hål i sig. I skogen blir allt ändå så skitigt och så får jag så fula strumpmärken på mina tjocka vrister. Lite kul var att en spanjor i Spanien förra året slängde sig av sin moppe, rusade fram och skällde ut mig för att jag hade för korta strumpor. Ja ba eh…

    Annars så gillar jag inte sådana där pepp/motivationsbilder på bloggar och insta. Sånt man ska gilla.

  2. Det har inte inte med cykel att göra förstås men jag gillar inte melodifestivalkarusellen. När resten av Sverige sitter klistrat framför mello helg efter helg känner jag mig som en alien som bara tycker det är skoj att kolla på finalen.

    I övrigt är jag sådär stolt och glad och trumvirvlig över att meka min hoj ända tills det kommer till växeljustering, då ångrar jag mig ;)

  3. En big no-no är just det du gör i headern här…. Att sporta cykeltröjan i civila sammanhang. Såå snyggt är det väl inte Katja?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.