Cykelkatten

Afterbike, afterglow

katja bw regn

Blöt och mysig, nycyklad.

Vet ni vad som gör mig småledsen? När jag nästan måste be om ursäkt för att jag tycker om att det regnar ute och mår bra av det! Det första jag får höra när jag studsar in på kontoret, blöt om knäna och med glad uppsyn, är kollegornas ironiska Nämen, visst var det “kul” att cykla till jobbet idag?-kommentarer. Eller när man kör lopp och får typ, ljuga för att inte vara klungans enda som ju faktiskt inte mår dåligt av att det regnar utan helt tvärtom. Så jag fortsätter på min linje. Jag är en regnaktivist. Här kommer mina tio små kärleksförklaringar till det himmelska vattnet.

ett. Naturen väcks av regnet. Regnet ger liv. Saker börjar växa! Mitt hår blir fint lockigt, som bonus alltså.

två. Fotoljuset är fantastiskt. Man slipper de hemska hårda skuggorna, det blir mjukt, balanserat, lugnt. Eller ballt rått och ruggigt – som som vi gillar det under vårloppen och crossäsongen!

tre. Regnet gör sig klart bättre än solen i musiken. För helt seriöst – hur lätt är det att skriva en deep-ish hit om solen? Solen är typ glass och dancehall och dansband, regnet är mer känslosplashar. Man vet aldrig hur en regnvänlig låt kan bli!

fyra. Utan regn – inga pölar. Och pölar är skoj! Finns det en pöl så kan jag inte låta bli att cykla igenom den (och ja, även på racer). Eller trampa stenhårt i den så att det stänker som tusan runtomkring pölen. Skoj!

fem. Regnet tar bort pollen, dämpar dammet och tvättar bort fågelbajset. Regnet rensar och förlöser. Min passat blir också lite renare helt gratis, win-win.

sex. Det regnvänliga modet är helklart mycket smakfullare än det något mer tveksamma t-shirtvädermodet (i alla fall off-bike, on-bike är det kanske tvärtom hehe). Dessutom får man ha på sig en regnrock – i rätt utförande, kanske det snyggaste ytterplagget av dem alla.

sju. Fluffdjuren som små skogsharar, hundar och domherrar blir blöta och ser gulliga ut.

åtta. När man väl blivit blöt märker man inte att man svettas när man cykeltränar. Jag som avskyr svettkänslan älskar att inte märka att jag svettas. Dessutom är det alltid härjigt skoj att cykla i regnet.

nio. Man sover bättre. Få saker lugnar en mer än regnsmattret, få luftkvalitéer är skönare än luftkvalitén som man får om man öppnar fönstret när det regnar.

tio. Jag mår helt enkelt bättre när det regnar. Det händer något i mitt sinne när det regnar (och särskilt åskar!) – jag känner mig fri och frisk och redo att ro min båt mot vilka äventyr än väntar bakom pölvågorna!

Mår ni också bra av regn eller dissar ni fenomenet?

P.S. Glöm förresten inte att spana in min Från solskenscyklist till regnbadass-guide! Blöt succé garanteras. Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

7 kommentarer

  1. Åh vad fint! Jag har inte riktigt tänkt på det förut för det känns som “att man inte ska gilla regnet” i vårt samhälle, men nu när du skriver det så tycker jag faktiskt regn är väldigt härligt också och är man bara beredd/klädd för regnet så är det ju som vilket annat väder som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.