Cykelkatten

Afterbike, afterglow

gymkläder

Spetstrosor, campasockor och techhousesvettiga skor –
men är man gymmets enfant terrible så är man!

Hej, smådeppig bloggdag igår, det ska vi ändra på idag. Min mun gör fortfarande ont av alla nålstick och allt borrande, min plånka gapar tom men i övrigt är jag rätt pepp för jag känner att vindarna håller på att vända åt det rätta hållet snart.

En bra sak med mig är att jag är kortsint som tusan. Det har tyvärr utnyttjats också, no shit, men samtidigt så är det störtskönt att somna deppig och vakna glad!

Eller åka ut deppig och komma hem glad!

Som igår. Trorni fan inte jag kom på att jag hade glömt cykelskorna hemma när jag kom till klubbspinninglokalen igår kväll? Jorå! Katja var på plats men skorna låg kvar hemma. Blev sketaförbannad först men åkte ändå hem, hämtade skorna, drog till gymmet och rev av ett gäng fyror på en av gymmets nya Stages-cyklarna. Stages var kul och simpelt! Nästan enklare än att köra Monark faktiskt. Dels så finns det ett smart tvålägesreglage man kan ställa in för att så fort man startar intervallen pang på börja på rätt wattstånd (nytt ord men ni fattar), dels är intervallförfarandet aslätt – bara att trycka fram en ny stage och dels så är det nice pulsavkänning överallt på styret, även “i bocken” (trots att även bocken är lite väl högt uppe för att riktigt räknas som en bock…). Jag körde med mitt eget pulsband och garminet också och pulstalen stämde överens.

Tyvärr gick det rätt så klent eftersom jag var fortfarande öm och smärtande efter tandbedövningen, låg på 250-300 swatt* runt 80 i kadens under fyrorna och pulsen gick väl inte upp särskilt mycket heller, för kall motor helt enkelt, men hellre ett tröttare pass än inget pass alls eller hur?

För övrigt så känner jag att det är alltid lite svårare att få till ett bra intervallpass på en cykel inne på det allmänna gymmet än “privat” med andra intervallande cyklister (dvs. under ett spinningpass och helst under ett cyklistspinningpass). Jag är inte den blyga typen men ändå så är det svårt att tagga till och svettas in och ut när man är omringad av lufttrampande fitnessmotionärer – inget ont om de sötton men kontrasten drar ner ens beastmode något.

Idag blir det gym och coachen har en idé om att avsluta styrkepasset med ett gäng korta stagesintervaller, 20-30-sekundare. Får se om benen pallar det!

Puss.

* swatt = Stages-watt, siffrorna kan ju variera lite beroende på vad man mäter med för maskin

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

3 kommentarer

  1. Lyx med Stages-cykel på gymmet :) Får nog lämna det i förslag till “mitt” gym också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.